MOTORSPORT

Joni-Pekka Rajala rallicrossin MM-sarjaan: ”Semifinaalipaikoista tapellaan”

Joni-Pekka Rajala siirtyy kilpailemaan rallicrossin MM-sarjaan ja Supercar-luokkaan. Kaksi kautta EM-sarjassa ajanut Rajala hyppää seuraavalle tasolle suomalaisen Vaaranmaan Racingin kalustolla.

Rajala ajoi villin kortin turvin jo viime kaudella Saksan MM-osakilpailun Vaaranmaan lähes 600-hevosvoimaisella Mitsubishi Miragelle. Hänellä oli tälle kaudelle tarjouksia EM-sarjastakin, mutta Rajala ja Vaaranmaa päättivät satsata MM-sarjaan.

– Neljä kilpailusta on sovittu. Norja, Ruotsi ja Latvia ovat varmoja, ja lisäksi siihen tulee vielä yksi extrakisa, joka päätetään myöhemmin, Rajala kertoo.

– Tavoitteena on, että semifinaalipaikoista tapellaan. Olen sen jo henkisesti päättänyt. Sen jälkeen kun on semifinaalissa, niin kaikki on mahdollista. Tasohan on ihan kauhea, mutta periksi ei anneta, Rajala sanoo.

EM-sarjassa olisi ajettu kuusi osakilpailua, mutta neljä osakilpailua MM-sarjassa suomalaistiimin kanssa veti pitemmän korren. Rajalalla on kahden EM-kauden jälkeen osallistumisoikeus MM-sarjaan. Hän ajoi EM-kaudet 2015 ja 2016 ruotsalaisen Eklund Motorsportin kalustolla.

– Heitin Mikalle (Vaaranmaa) ajatuksen, että mitä jos lähdettäisiin MM-sarjaan. Siitä se lähti. Autoon on satsattu tosi paljon ja siihen on tehty haluamiani muutoksia. Uudet perät, uudet lukot, uusi turbo ja kaikenlaista. Auto on laihtunutkin 45 kiloa. Ja sanotaanko näin, että nämä kisat ovat tässä lähellä, eikä tarvitse viikkoa matkustaa. Lisäksi auton testaaminen on helpompaa. Kaksi tuntia kotiovelta, ja olet testiradalla. Nyt pystyy vielä kisaviikollakin ajamaan omat testit, Rajala korostaa.

– TV-näkyvyys oli EM-sarjassa olematon. MM-sarjasta tulee suorat lähetykset, ja viime syksynä Saksassa meitä näytettiin noin 25 sekuntia, vaikka ei niin pärjättykään, Rajala lisää.

MM-rallicrossin lisäksi Joni-Pekka Rajala urakoi myös SM-sarjassa, ja vieläpä kahdessa luokassa. Autokrossissa ajokkina on Datsun ja SRC:ssä Ford Escort. Kilpailukalenterissa on myös jokamiesluokkaa.

– Liigan ajan Noormarkun UA:n kanssa, ja ajan myös asvalttikunkun ja Pellon Poikkinainti-kisat. Siellä on hyvät palkinnot. SM-kilpailuun en pääse, joska Ruotsin MM-osakilpailu on samaan aikaan, Rajala sanoo.

Lue myös Gigi Galli rakentaa uuden Kian MM-sarjaan

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com