Joni-Pekka Rajalalla etulyöntiasema Latviassa: “Voitin siellä kesällä”

28.9.2016 / 17:12
Tulta putkeen ja rokrok! Joni-Pekka Rajala hakee Latviasta hyvää päätöstä EM-kaudelleen. (kuva: Toni Ollikainen)

[ A- ] / [ A+ ]

Joni-Pekka Rajala on harvoja rallicrossin MM- ja EM-sarjan kuljettajia, joka on ajanut kilpaa Latvian uudella MM-areenalla. Latviassa ajetaan tulevana viikonloppuna. Kilpailu on EM-sarjan viimeinen ja MM-sarjan kolmanneksi viimeinen.

EM-sarjaan osallistuva Rajala voitti pääkaupunki Riian kupeessa olevalla radalla NEZ-sarjan osakilpailun Supercar-luokassa. Tuolloin hän ajoi suomalaisen Vaaranmaan Racingin Mitsubishi Mirage -autolla.

– Voitin siellä kesällä. Kyllä se auttaa, että on kokemusta. Rata on tosi tekninen. On aikaa soukkaa, ja koko ajan kääntyy. Siellä ei ole yhtään suoraa. On siellä muutama muukin ajanut, mutta varmaan 20 kuskia ei ole. On siitä meidän kannalta hyötyä, Rajala sanoo.

EM-sarjassa Rajala ajaa ruotsalaisen Eklund Motorsportin Volkswagen Beetlellä. Edellisessä osakilpailussa Barcelonassa Rajalan kilpailu meni täysin pieleen, eikä hän selvinnyt semifinaalivaiheeseen. Hän on on sarjan yhteispisteissä kymmenentenä. Kevin Hansen on jo varmistanut EM-kullan.

– Harmittaa se Barcelona vieläkin niin pirusti. Auto ei toiminut yhtään. Tiedonkeruussa oli ongelmia, ja auto sammui neljästä lähdöstä kolme kertaa ihan itsestään. Kysyin tiimiltä, että tuleeko auto varmasti kuntoon Latviaan, ja kyllä he niin lupasivat. Kysyin jo parista muustakin tiimistä autoa, mutta vaihtaminen olisi ollut aika hankala tilanne. Kalustoa olisi kyllä ollut tarjolla, Rajala kertoo.

– Nyt tavoitteena on selvitä ensin semifinaaliin, ja sieltä sitten finaaliin. Tulisi sarjalle hyvä päätös. Lisäksi tiedän, että paikalle tulee todella paljon suomalaisia, hän lisää.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Heikkinen hakee vielä maailmanmestaruutta


Facebook kommentit