MOTORSPORT

Joni-Pekka Rajalan EM-kausi päättyi pettymykseen: ”En tiedä…”

Joni-Pekka Rajala lähti tavoittelemaan rallicrossin EM-sarjan mitalia, mutta viiden osakilpailun sarja tuottikin suomalaiskuskille vain 33 pistettä ja kymmenennen sijan.

Sarjan päätösosakilpailussa Latviassa Rajala jäi ilman semifinaalipaikkaa. Aika-ajoerien sijoitukset olivat 19, 6, 15 ja 12. Eklund Motorsportin Volkswagen Beetlellä sarjaa kiertänyt Rajala oli Latvian lopputuloksissa vasta 18.

– En tiedä mitä sanoisin. Itkeä varmaan pitäisi. Aika hankala viikonloppu taas. Tänään ensimmäisessä lähdössä hajosi laturinremmi. Toinen startti oli ihan ok, mutta eihän se mihinkään riittänyt. Ei siinä ollut toivoakaan päästä semiin, Rajala kertasi.

Finaalikilpailun voitti Tommy Rustad. Kevin Hansen tuli ruutulipulle kakkosena.

Hansen vei mestaruuden 143 pisteellään. Jerome Grosset-Janin oli toinen, 105, ja Tord Linnerud kolmas, 99 pistettä. Kärkikaksikko ajoi Peugeot 208:lla ja Linnerud VW Pololla.

Alkukausi tarjosi Rajalalle onnistumisia, mutta kesätauon jälkeen suunta oli alaspäin. Tekniset ongelmat riivasivat joka viikonloppu. Belgiassa Rajala oli finaalissa, Englannissa semifinaalissa. Sen jälkeen semifinaalit jäivät haaveksi. Autourheilutermein auto ”poiki” viivalle liian monta kertaa.

– Tosi paljon huonoa tuuria. Auton luotettavuus ei riittänyt. Sanoin Pärrelle (tiimin omistaja Per Eklund), että tämä on kuskille tosi huono homma, kun joka kerta haetaan hinauksessa radalta. Pärre sanoi, että motorsport on tämmöistä eikä tilanteita voi ennustaa, Rajala kertoi.

Rajala sanoo, että hänen tavoitteenaan on ajaa EM-sarja myös ensi vuonna.

– Kalustoa on tarjolla. En ainakaan tällä autolla jatka, Rajala arveli.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Grönholmilla vaikeaa Latviassa

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com