MOTORSPORT

Joni Wiman: “Otetaan äijän ajamisesta pari kymmenystä pois”

Kansainvälinen Global Rallycross Championship (GRC) -sarja kunnioittaa tulevana viikonloppuna Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivää, järjestämällä viime vuoden tavoin Pohjois-Carolinassa sijaitsevassa merijalkaväen lentotukikohdassa kaksi rallicrossin GRC-sarjan mestaruusosakilpailua.

Yhdysvaltojen merijalkaväen ilmavoimien New River-lentotukikohdan betonilaatta-alustalla ajetaan viikonlopun aikana kaksi rallicrossin GRC-mestaruusosakilpailua, joihin sarjan suomalaiskuljettaja Joni Wiman lähtee yhteispisteiden seitsemänneltä sijalta.

Sarjan kahdessa edellisessä osakilpailussa neljänneksi ajanut Wiman uskoo, että viikonlopun tuplakilpailuista on odotettavissa kauden parhaat tulokset.

– Otetaan äijän ajamisesta pari kymmenystä ja auton suorituskyvystä saman verran pois niin sitten ollaan jo voittovauhdissa. Rata näytti piirroksen mukaan nopealta ja tasaiselta, joten sen pitäisi sopia meille.

– Nopeissa mutkissa automme toimii hyvin. Radalla on myös kaksi puolittaista neulansilmämutkaa, ja vastaavista mutkista meillä ei ole vielä kokemusta. Uskon, että uusi Honda istuu New Riverin betonilaatalle hyvin, Wiman toteaa.

New Riveriin odotetaan viime vuoden tavoin yleisöryntäystä, sillä itsenäisyyspäivän takia tapahtumaan ei myydä pääsylippuja ja paikalla on jo armeijan palvelukseen kuuluvaa henkilökuntaa perheineen parikymmentätuhatta. Viikonlopun kisoissa ylitetään myös kauden puolivälin krouvi.

– Totta kai voittoihin aina pyrimme, mutta olemme jo nyt saavuttaneet uuden automme kanssa sijoituksia, joihin vastaavassa tilanteessa olleet tallit eivät ensimmäisen kauden aikana ole pystyneet. Sikäli kautemme on sujunut hienosti.

– New Riverin lentotukikohdassa on hieno tunnelma ja väkeä riittää. GRC on ainoa urheilusarja, joka on päässyt jenkkitukikohdan aitojen sisäpuolelle kilpailemaan. Armeijan väki on yleensä enemmän tai vähemmän kiinnostunut teknisistä laitteista, siksi yleisö on meistä innoissaan ja se luo hienon tunnelman. Tarkoitus olisi nousta molemmissa osakilpailuissa palkintopallille, Wiman toteaa.

Tulevan viikonlopun ensimmäinen ja kauden kuudes osakilpailu ajetaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja kauden seitsemäs osakilpailu sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

 GRC-pistetilanne 5/12 osakilpailua:

  1. Tanner Foust (USA) Volkswagen 265
  2. Steve Arpin (CAN) Ford 233
  3. Scott Speed (USA) Volkswagen 226
  4. Patrik Sandell (SWE) Ford 202
  5. Brian Deegan (USA) Ford 194
  6. Sebastian Eriksson (SWE) Honda 177
  7. Joni Wiman (FIN) Honda 162

Lähde: Joni Wimanin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com