MOTORSPORT

Joona ennakoi haastavaa kisaa Sardinian sorateillä

Lauri Joonan ja Janni Hussin pistejahti rallin MM-sarjassa jatkuu tällä viikolla Sardiniassa, jossa ajetaan hieman lyhyemmällä kisaformaatilla.

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Sardinian osakilpailulla. Kilpailussa kokeillaan MM-sarjaan tulevaisuudessa suunniteltua hieman lyhyempää kisa-aikataulua; nuotitus tehdään keskiviikkona ja torstaina, testierikoiskoe ajetaan perjantaiaamuna ja ensimmäiselle erikoiskokeelle lähdetään perjantaina iltapäivällä.

– Varmaan on aluksi vähän erilaista, kun on tottunut siihen perinteiseen neljän päivän kisaformaattiin. Mutta tällä samalla systeemillähän ajettiin syksyisessä Jyväskylän MM-rallissa 2021. Kyllähän tämä aikataulu on mukavan kompakti, ja perjantai on vähän rennompikuin yleensä, pohtii Joona tiedotteessaan.

Sardinian MM-rallissa ajetaan kahden vuorokauden aikana 16 erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa hieman yli 266 kilometriä. Vaikka reitti on hieman tavanomaista lyhyempi, se on edelleen varsin vaativa sekä kuskeille että kalustolle.

– Itse kisasta tulee varmasti haastava. Lauantain pitkä päivä ajetaan ilman huoltoa, eivätkä Sardinian tiet päästä ketään helpolla. Viime vuonna koettiin niin rengasrikkoja kuin rankkasadekin, joten kaikkeen pitää varautua, ennakoi Joona.

– Viime vuodelta ei ole kovinkaan paljoa tuttua, joten etulyöntiasema on kyllä lähtökohtaisesti niillä, jotka ovat ajaneet täällä jo useamman kerran. Ollaan kyllä katsottu vanhoja videoita erikoiskokeista ja opiskeltu niistä.

Joona ja kartturi Janni Hussi sijoittuivat edellisessä MM-osakilpailussa Portugalissa upeasti WRC2-luokan kolmanneksi. Sardiniassa luokan taso on jälleen kivikova, kun mukana on peräti 40 kilpailijaparia. Kisaviikon maanantaina kaksikko ajoi testiä Sardiniassa, jotta kaikki olisi varmasti valmista italialaiseen koitokseen.

– Kisassa jatketaan siitä, mihin Portugalissa jäätiin. Tavoitteena on ajaa hyviä pätkäaikoja ja sitä myötä saada taas kunnon sijoitus.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com