MOTORSPORT

Joona tyytyväinen kisaansa –”Parasta menoa meiltä tällä kaudella”

Lauri Joona sijoittui seitsemänneksi Puolan MM-rallin WRC2-luokassa.

Rallin MM-sarjan seitsemäs osakilpailu ajettiin Puolassa. WRC2-luokassa TGS Motorsport -tiimin Skoda Fabia RS Rally2 -autolla kilpailevalle Lauri Joonalle ja kartturi Janni Hussille Puolan MM-ralli oli kauden viides startti MM-tasolla. Tänä vuonna luokan taso on ollut äärettömän kova ja tasainen, eikä Puolan osakilpailu tehnyt tähän poikkeusta.

Kisan alku ei sujunut aivan käsikirjoituksen mukaisesti. Perjantain pitkä päivä ilman huoltoa oli jo lähtökohdiltaan haastava, mutta oman sivujuonteensa kisan kulkuun toivat viivästyneet sekä perutut erikoiskokeet, auton tekniikkamurheet ja rengasrikko.

– Oli kyllä kaikennäköistä probleemaa. Kuutospätkällä osuttiin vielä kivetykseen viimeisessä mutkassa ja vasen takapyörä otti kipeää. Saatiin se korjattua, mutta hävittiin siinä jonkin verran aikaa. Aika tyytyväinen olen, että ollaan takaisin huollossa, kertasi Joona päivän kulkua tiedotteessaan.

Lauantai sujui ilman isompia murheita ja kaksikon vauhti kiihtyi, mitä pidemmälle päivä eteni. Sunnuntai sujui vieläkin vauhdikkaammin, ja loppusijoitus oli kaikkien vaiheiden jälkeen seitsemäs. Luokan tasaisuudesta kertoo se, etteivät Joona ja Hussi jääneet kolmossijasta kuin 13 sekuntia. WRC2 Challenger -sarjassa Joona oli viides.

Vaikka kaksikon loppusijoitus ei ollut ehkä se, mitä lähdettiin hakemaan, oli vauhti aiempaa paljon lähempänä luokan kärkeä.

– Parasta menoa meiltä tällä kaudella. Päästiin hyvin kiinni vauhdista, ja parilla viimeisellä pätkällä tultiin hyvin ihan kärjessä. Kyllä pitää olla tyytyväinen kisaan ja vauhtiin, iloitsi Joona.

Seuraavaksi MM-sarjassa on vuorossa Latvian MM-ralli. Siellä Joonaa ei nähdä, mutta Jyväskylässä sastamalalainen on taas lähtöviivalla.

– Vauhdillisesti ero WRC2-luokan kärkeen on pienentynyt. Kun tehdään hyvät ennakkotestit, varmasti pystytään olemaan korkealla Jyskälän tuloksissa, ennakoi Joona.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com