Joonalla hyvä testikisa Kroatian MM-rallia varten

9.4.2024 / 11:47

[ A- ] / [ A+ ]

Lauri Joona haki tuntumaa Kroatian MM-rallia varten testikisasta. Tuloksena oli yleiskilpailun kolmas sija.

Joona ja kartanlukija Janni Hussi osallistuivat menneenä viikonloppuna Kroatiassa ajettuun Quattro River -ralliin. Kaksipäiväinen kisa sisälsi 12 EK:ta, joiden pituus oli yhteensä reilut 90 kilometriä.

Sastamalalainen Joona nousi kilpailussa kolmanneksi rallin toisella erikoiskokeella, eikä sen jälkeen luopunut paikastaan. Rallin voittoon ajoi Nikolay Gryazin Citroënilla ja toiseksi Pepe Lopez samanlaisella Skodalla kuin Joona.

Kärkikolmikon erot olivat melko suuret, sillä Gryazinin ja Lopezin ero oli minuutin ja 13 sekuntia. Vastaavasti Joona jäi Lopezista 57,9 sekuntia. Joona oli kuitenkin tyytyväinen kisan antamaan kokemukseen.

– Ensimmäinen asfalttiralli Skoda Fabia RS Rally2 -kilpurilla selvitetty maaliin ja sijoitus yleiskilpailun kolmas. Quattro River Rally Kroatian Karlovacissa tarjosi parastaan ja testikisana toi toivottua kokemusta soralla liukastetusta pikipinnasta.

– Seuraavana vuorossa kisan läpikäynti, joten otetaan opit taskuun ja valmistaudutaan kohti Kroatian MM-Rallia, Joona summasi sosiaalisessa mediassa.


Facebook kommentit