Joonan sorakausi käyntiin Portugalista

8.5.2024 / 11:11

[ A- ] / [ A+ ]

Lauri Joona ja Janni Hussi kilpailevat Ruotsin lumien ja Kroatian asfaltin jälkeen Portugalin vaativilla sorateillä.  

Rallin MM-sarjan WRC2-luokassa Skoda Fabia RS Rally2 -autolla kisaava Lauri Joona matkusti kartturinsa Janni Hussin kanssa Portugaliin jo viime viikon lopulla. Tarkoituksena oli ajaa kisaan valmistavat testit, mutta paikalliset kevätkelit muuttivat ennakkoon suunniteltua aikataulua.

– Alun perin meidän piti ajaa sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina ajettiinkin erittäin märät ja sateiset testit, ja koska sunnuntaina oli luvassa samaa keliä, siirrettiin toinen testirupeama maanantaille. Iso kiitos TGS Motorsportille, että saatiin loppujen lopuksi ajettua hyvät testit. Varsinkin maanantaina päästiin kisafiilikseen, kun ajettiin suht kuivalla kelillä. Kuivaa keliä on luvattu kisaankin, kertoo Joona tiedotteessaan.

Torstaina käynnistyvän Portugalin MM-rallin ohjelmassa on 22 erikoiskoetta, yhteensä EK-kilometrejä kertyy neljän päivän aikana 337 km. Avauspäivänä ajetaan testierikoiskoe ja illalla lyhyt yleisöpyöritys. Perjantaina ohjelmassa on kahdeksan ja lauantaina kuljettajia odottaa peräti yhdeksän erikoiskoetta.

Sunnuntaille jää vielä ajettavaksi neljä erikoiskoetta, mukana myös legendaarinen Fafe. Vaikka Portugalissa ajetaan suomalaisittain tutulla soralla, eroavat tiet kotimaisista vastaavista suuresti.

– Reitti on mieluisa ja tarjolla on monenmoista soratietä. Tiestö on raakaa, mutta tykkään ajaa täällä. Perjantaina ajetaan tosi vaativilla teillä, varmasti nousee kiviä paljon esiin. Loput päivät ovat tiestöllisesti paljon parempia ja ajollisesti ehkä mieluisampia, luonnehtii Joona rallin reittiä.

Portugalin MM-ralli kuuluu haastavuudestaan huolimatta Joonan suosikkeihin. Tämän vuoden ralli on Lauri Joonalle jo uran neljäs ja Rally2-autolla sastamalalainen kilpailee Portugalissa nyt toista kertaa. Tänä vuonna WRC2-luokkaan on ilmoittautunut lähes 40 autokuntaa, ja mukana on myös useampi kuskipari, jolla on kokemusta MM-sarjan kuninkuusluokasta. Pisteitä ei siis todellakaan heru helpolla.

– WRC2-luokan taso on hurjan kova. Kunnon sijoitusta lähdetään kuitenkin hakemaan, toteaa Joona päättäväisesti.


Facebook kommentit