MOTORSPORT

Joonas Huovinen nöyrin mielin SM-kauteen – “Mielenkiintoista nähdä mihin vauhtimme riittää”

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovinen starttaa tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa SM3-luokan kalustolla rallin SM-sarjan avausosakilpailuun Arctic Lapland Rallyyn, Tunturiralliin, Rovaniemellä. Autona on viime kauden lopulla hankittu Citroen C2. Tällä kaudella Huovisella on tavoitteena kiertää koko SM-sarja kartanlukijansa Arto Romppasen kanssa.

SM3-luokkaan on ilmoittautunut 11 kuljettajaparia kauden avausosakilpailuun. Se on verrattain vähän, jos verrataan viime kauden loppua, jolloin kuljettajia oli miltei 20 jokaisessa kilpailuissa. Viime kauden SM-pisteiden kärjestä ei ole ketään mukana, joten uudet nimet saavat loistaa ainakin kauden ensimmäisessä kilpailussa. Kaikesta huolimatta, tässä luokassa kaikki ovat nuoria ja nälkäisiä, joten kilpailu tulee jatkumaan tiukkana.

– On mielenkiintoista nähdä mihin vauhtimme riittää. Tällä autolla olemme ajaneet lumella alle 50 kilometriä, joten testiä olisi voinut olla enemmänkin. Uuden rengassäännön mukaiset renkaat vaativat vielä totuttelua. Annamme vähän tasoitusta kärjelle kalustossa, mutta kaiken kaikkiaan auto tuntui ennakkotesteissä hyvältä ja nopealta. Koko tiimi lähtee innolla uuteen kauteen ja tavoitteena on saada nousujohteisia suorituksia, Huovinen kertoo.

Tänä vuonna Tunturirallissa ajetaan kymmenen erikoiskoetta. Kilpailu on normaalia SM-osakilpailua huomattavasti pidempi ja sen huomaa koko viikon ohjelmassa.

– Rovaniemelle lähdimme suuntamaan kartturini kanssa jo kilpailua edeltävänä viikonloppuna. Alkuviikon aikana tehdään nuotteja kolmen-neljän päivän ajan. Torstaina vihdoin päästään myös kilpa-auton rattiin, jolloin on tarkoitus käydä ravistelemassa ranteet lämpimäksi testierikoiskokeella, Huovinen valottaa kisaviikon ohjelmaa.

Rovaniemen osakilpailu starttaa Lordin aukiolta perjantaina kello 12.00 ja ensimmäinen erikoiskoe, Aittajärvi käynnistyy kello 12.43. Kilpailu päättyy lauantai-iltana. Huovinen ja Romppanen lähtevät reitille numerolla 55.

Teksti: Timo Louhelainen, Joonas Huovinen Rallying -tiimin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com