MOTORSPORT

Joonas Lappalainen käynnistää kilpailukautensa Nurburgringiltä

Viime vuonna Audi Sport TT CUP-mestaruuden ja Time Attackin Super PRO-luokan Euroopan mestaruuden voittanut 19-vuotias rata-autoilija avaa kilpailukautensa VLN-sarjan toisessa osakilpailussa lauantaina Saksassa.

Kilpailu on siinä suhteessa tärkeä, että Nordschleiden kovimman kilpailulisenssin saavuttamiseksi on ajettava kaksi kilpailua melko hyvin tuloksin maaliin.

– Sain maaliskuun lopussa kevään ylioppilaskirjoitukset suoritettua, ja nyt pystyn keskittymään sataprosenttisesti ajamiseen. Edellisen kerran olin kilpa-auton ratissa lokakuussa Audi Sport TT Cupin finaalikilpailussa Hockenheimissa, ja sen jälkeen keskityin koulunkäyntiin. Taustajoukot on tehneet talven aikana hyvää duunia, ja tälle kaudelle on luvassa paljon testejä ja kilpailuita. Varsinkin viimeisenä kahtena vuotena ajoin käytännössä vain kilpailuissa, koska Audin sopimus kielsi testaamisen samanlaisilla autoilla, kertoo Lappalainen tulevasta kaudesta.

Tulevana lauantaina on luvassa ensimmäinen pidempi kilpailu Saksassa legendaarisella Nurburgringin Nordschleifen reilun 20 kilometrin mittaisella radalla. Kilpailun kesto on 4 tuntia, ja Lappalainen ajaa autokunnassa kahden muun kuljettajan kanssa. Tänään perjantaina luvassa on lisenssi- ja ajokoe radalla.

– Suoritan tänään radalle vaadittavan lisenssin ja lauantaina on tarkoitus ajaa seuraavaan lisenssiluokkaan vaadittavasta kierrosmäärästä ainakin puolet, jatkaa Lappalainen.

Lähde: Joonas Lappalaisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com