Joonas Lappalainen kovaan kokeeseen Nurburgringillä: ”Ei paineita”

26.5.2017 / 06:38
Hymy on Joonas Lappalaisella herkässä, kun alla on tuliterä Audi R8 GT4 -luokan auto Nurburgringin kisaan.

[ A- ] / [ A+ ]

Joonas Lappalainen sai helmikuussa Audi Sportilta puhelun. Häneltä kysyttiin kiinnostusta liittyä merkin uuden R8 GT4 –mallin kehitystyöhön ja mukaan Nurburgringin 24 tunnin kilpailuun. Vastaus oli helppo.

Viime kaudella Saksassa Audi TT –mestaruuden voittanut Lappalainen, 19, vastasi myöntävästi. Hän on ajanut autolla testiä, ja nyt viikonloppuna on tosi kyseessä, kun yksi maailman arvostetuimmista 24 tunnin kilpailuista alkaa.

– Hyvä meininki. Päästiin harjoituksissa ajamaan hyviä vetoja ja teimme jonkin verran muutoksia autoon. Oikein hyvällä fiiliksellä tässä ollaan, Lappalainen sanoi ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

– Meillä ei ole varsinaisesti mitään sijoituspaineita. Auto on kuitenkin ihan uusi, ja ajamme vasta ensimmäistä kilpailua ja vieläpä prototyyppiluokassa, Lappalainen lisää.

Audi esitteli R8 GT4 LMS –mallin vasta keväällä. Nyt merkki hyökkää Nordscleifen pitkään (25 km) ja legendaariseen asvalttiränniin kahden GT4-luokan tehdasauton voimin Phoenix Racingin nimellä.

– Tuloksellisesti ei ole selkeää tavoitetta olemassa. Ensimmäinen tavoite on saada autot maaliin. Tärkeintä on kerätä dataa ja kilometrejä tulevaisuutta varten. Se on ehdottomasti tärkein juttu. Mahtavaa työskennellä tällaisten tiimin kanssa. Oppia ja informaatiota tulee koko ajan. Itse kilpailutaktiikka laaditaan viimeisen aika-ajon jälkeen, että kuka ajaa kuinkakin paljon ja missä järjestyksessä, Lappalainen kertoo.

Lappalainen autokunnassa ajavat Alexander Mies, Peter Terting ja Alex Yoong.

24 tunnin kilpailu käynnistyy suomen aikaa lauantaina kello 16:30. Lappalaisen lisäksi kisassa on mukana kuusi muutakin suomalaista: Markus Palttala, Jesse Krohn, Matias Henkola, Ilkka Kariste, Markku Honkanen ja Juha Hannonen.

Lue myös Markus Palttala: “Voitto tavoitteena”

Lähde: Joonas Lappalaisen tiedote


Facebook kommentit