MOTORSPORT

Joonas Lappalainen toi Audin haasteiden jälkeen maaliin Nurburgringin 24 tunnin kisassa

Joonas Lappalainen, 19, ajoi viikonloppuna elämänsä ensimmäisen 24 tunnin kilpailun, ja vielä yhden niistä legendaarisimmista Nurburgringin pitkällä Nordschleifen radalla.

Lappalainen ajoi kilpailun Audin tehdaskuljettajan roolissa Audi R8 GT4 LMS –autolla. Lappalaisen autokunta (Alexander Mies, Peter Terting ja Alex Yoong) selvisi lopulta vaiherikkaan kisan maaliin luokkansa viidennellä sijalla ja kokonaiskilpailussa 66:ntena. Tiimin toinen auto oli luokkansa kolmas. Aika-ajossa Lappalaisen autokunta oli luokkansa (SP-X) neljäs.

– Selvittiin maaliin, ja se oli kaikkein tärkeintä. Tavoite oli saada autolle kaikki mahdolliset kilometrit, koska tämä oli meidän ensimmäinen kilpailumme, Lappalainen korosti.

Lappalainen ajoi 24 tunnin aikana viisi kertaa, joista yksi veto oli parin tunnin mittainen ja muut noin tunnin. Ensimmäisellä ajovuorollaan hän teki ajovirheen, jonka vuoksi varikolla kului ylimääräistä aikaa auton korjauksessa.

– Se oli ihan oma arviointivirhe, ja menee kokemattomuuden piikkiin. Edessä oli hitaampi auto ja hidas mutka, ja en oikein huomannut vauhtieroa. Osuin kaiteeseen ja autoon tuli vähän osumaa. Autoa korjattiin tunnin verran, mutta onneksi pääsimme jatkamaan. Huolto teki aivan huippuduunia. Yöllä oli vähän vaihdelaatikkoremonttiakin. Se oma moka vähän harmittaa, vaikka kaikki omat ajovedot sen jälkeen onnistuivatkin tosi hyvin.

– Täytyy sanoa, että aika omanlaatuisensa tapahtuma. Paljon tuli oppia, ja nyt ymmärsi sen, miten tarkkana pitää koko ajan olla, kun radalla niin paljon eri vauhdilla ajavia autoja. Fyysisesti tämä ei ollut kovin paha, mutta enemmän ehkä henkisesti. Meillä ei ollut ilmastointia ja raikasilmapuhallinkin vähän reistaisi. Autossa oli varmaan 60 astetta lämmintä. Aamuyöstä pystyin myös nukkumaan melkein kolmisen tuntia, Lappalainen kertoi.

Lappalaisen kilpailukausi jatkuu kolmen viikon kuluttua, kun pohjoismainen ratasarja STCC ajaa Ruotsin Solvallassa. Silloin Lappalaisen alla on Audi RS3 LMS.

Lähde: Joonas Lappalaisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com