MOTORSPORT

Joonas Tokee tasaisen SM2-luokan pistenelosena Kouvolaan – “Heti täytyy olla valmis”

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyy lauantaina Kouvolan ympäristössä. SM2-luokan osalta alkukausi ajettiin varsin tasaisissa merkeissä. Saman trendin voi odottaa jatkuvan myös sorakisoissa, sillä luokan taso on vielä kiristynyt entisestään.

Joonas Tokee saavutti alkukaudella kaksi palkintosijoitusta. Vähintään samanlainen taso on tavoitteena myös kesän osakilpailuissa, joihin Oriveden Seudun UA:n Subaru-kuljettaja lähtee kamppailemaan luokkavoitoista.

– Kouvolan kisasta on varmasti tulossa mielenkiintoinen, kun meidän luokassa on monta kaveria, jotka pystyvät ajamaan kärkisijoista. Kaikilla on luultavasti parempi tuntuma ajamiseen kuin alkuvuodesta, joten heti alkumetreistä lähtien täytyy olla valmis hyviin suorituksiin, Tokee arvioi.

– Oman haasteensa antaa mahdollisesti ilmaan nouseva pöly, jos keli edelleen säilyy näin kuivana. Itsellä on ehdottomasti tavoitteena taistella kärkisijoista ja toki myös voitosta, kun kaikki vaan toimii niin kuin pitää.

Tokeen tiimi suoritti onnistuneen valmistautumisen viime lauantaina Mäntsälä Rallissa, josta lohkesi yleiskilpailun toinen sija.

– Testikisa onnistui siltä osin, että saatiin ajettua kaikki ek:t läpi ja saimme tärkeitä treenikilometrejä soralle. Autossa oli kisan aikana pientä vikaa, kun turbon letku irtosi. Saimme hierottua auton ajettavuutta soralle sopivammaksi, joten oikein hyvä kisa siinä mielessä. Nyt kalustoa vielä huolletaan kuntoon viikolla, että kaikki sitten toimisi varmasti lauantaina tositoimissa, Tokee päättää.

Teksti: Jarno Saari, Joonas Tokeen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com