MOTORSPORT

Jouni Ampuja (АМПУЙЯ Джоуни) mukaan Venäjän maastoralliin: “Ihan eri laji kuin ralli”

Jouni Ampuja, joka löytyy lähtölistasta nimellä АМПУЙЯ Джоуни osallistuu viikonloppuna Venäjän Karjalassa ajettavaan Baja Russia Northern Forest -maastoralliin. Kilpailu on Dakar-henkinen kestävyyskilpailu. Ampuja ajaa latvialaistalli G-Energyn Mitsubishi Pajerolla.

Venäjän maastorallit eivät ole Ampujalle uusi juttu. Hän voitti tämän osakilpailun kaksi vuotta sitten, ja ajoi silloin myös koko kuuden osakilpailun Venäjän sarjan sijoittuen loppupisteissä toiseksi. Northern Forestissa hän on ajanut kolme kertaa.

– Tämä on perhanan mielenkiintoista ralliuran jälkeen. Ihan eri laji. Tämä kisa on vähän kuin ajaisi pimeää rallia. Mennään metsäautoteitä, eikä siellä ole kuin yksi ura mitä pitkin mennään. Muissa kisoissa tulee mukaan sitten se navigointi, Ampuja kertoo.

– Ensimmäisen kerran ajoin täällä 2013. Tutustuin lajiin ja tiimiin Toni Gardemeisterin ja Tapio Suomisen kautta, ja silloin muuten täällä ajoi myös Harri Rovanperäkin.

Ampujan ja kartanlukija Markku Hurskaisen käyttämä Pajero on alun perin Mitsubishin tehdastallin Dakar-auto. Autolla on jo ikää, mutta se on edelleen kilpailukykyinen.

– V6-moottori, 330 hevosvoimaa, putkirunko, kevlarkori. Ihan huippulaite siis, mutta toki ajat ovat muuttuneet. Onhan noissa uusissa Toyotan Hiluxeissa enemmän tehoa, joku 450 hevosvoimaa, mutta kyllä tällä talvirallissa vielä pärjää, Ampuja kertoo.

Ampuja ei ole toistaiseksi sopinut kuin alkavasta osakilpailusta. Hän toimii Toyota Gazoo Racingin junioriohjelman päällikkönä, ja siviilityö on täyttänyt kalenterin. Mielenkiintoa maastoralleihin kuitenkin olisi.

– Vaikea sanoa mitä ajetaan. En tiedä. Kalenterissa niin paljon kaikkea. Se edelliskausi oli niin lähellä täydellistä, että siitä on hankala laittaa paremmaksi, hän sanoo.

Jouni Ampuja kehuu kilpailujen järjestelyjä Venäjällä. Ne kestävät kansainvälisen vertailun täysin.

– Nämä ovat FIA:n alaisia kilpailuja ja järjestelyt toimivat hyvin. Suomessa laji on vähän tuntematon edelleen, mutta täällä tämä on tosi suosittu ja sitä seurataan todella paljon Venäjällä, mutta myös Baltian maissa ja mm. Hollannissa. Lajilla on täällä pitkät perinteet ja rahakin liikkuu, Ampuja sanoo.

– Edellisellä kaudella ajettiin myös yksi kisa Valko-Venäjällä, ja sitten kun mentiin ihan etelään Volkogradiin, niin siellä oli jo kameleita ja hiekka-aavikkoakin. Pisin pätkä oli silloin 460 kilometriä. Siinä kun laitetaan kello käymään, niin kaikenlaista ehtii tapahtua ennen maalia, Ampuja kertoo.

Tulevana viikonloppuna ajetaan aivan Suomen rajan tuntumassa. Northern Forest -ralli käynnistyy Sortavalasta, ja maali on Värtsilässä. Perjantaina ajetaan lähtöjärjestyksen määräämä prologi, ja lauantaina ja sunnuntaina ajetaan kolme erikoiskoetta, joiden yhteismitta on 409 kilometriä.

– Ei tänne katselemaan lähdetä. Taso on kova, mukana on paljon World Cupia kiertäviä kuskeja. Hyvillä mielin mennään, ja lähdetään ajamaan niin kovaa kuin päästään. Ei ole mitään syytä väistellä sitä, etteikö voitosta ajettaisi. Mutta eihän sitä sitten tiedä mihin se kopsahtaa tai mitä matkalla sattuu, Jouni Ampuja korostaa.

Kilpailussa ajaa myös toinen suomalaispari, Tapio ja Toni Lauronen. Hekin kilpailevat Mitsubishi Pajerolla. He voittivat viime vuonna Northern Forest -rallissa oman luokkansa.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com