Juha Salo ei enää mieti Kuopion hylkäystä – “Ajan kisan ja pätkän kerrallaan”

13.5.2022 / 07:03
Juha Salo hakee Turun SM-rallista kauden parasta suoritustaan (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Turun seudulla. SM1-luokan pisteissä talvikauden jälkeen kuudentena oleva Juha Salo lähtee hakemaan länsirannikon nopeilta sorateiltä kauden parasta tulosta.

Juha Salolle, 46, rallin SM-sarjan talvikausi kahden ensimmäisen osakilpailun osalta tänä vuonna oli lähes viime vuoden talvikauden uusinta, kun Rovaniemeltä tuli viides (2021 neljäs) ja Riihimäeltä kolmas sija (2021 Kouvolassa toinen). Siinä missä viime vuonna talvikausi typistyi kahteen osakilpailuun, ajettiin tänä vuonna talvella kolmaskin SM-ralli, Kuopiossa, missä Salon kolmas sija vaihtui lopulta hylkäykseen. Salo ei Kuopion tapahtumia enää mieti.

– Turusta eteenpäin keskityn ajamaan pätkä kerrallaan, nauttimaan ja ajamaan niin kovaa kuin pystyn. En ajattele enää pistesaldoja, vaan ajan kisan ja pätkän kerrallaan. Turkuun lähdemme tavoittelemaan kauden parasta tulosta, lähtöpaikkaansa kehuva Salo korostaa ennakkotiedotteessaan.

Rautio Motorsport -tiimin väreissä kilpailevan Salon Skoda Fabia Rally2 Evo -auto todettiin Kuopion SM-rallin jälkeisessä loppukatsastuksessa alipainoiseksi. Salo tiimeineen teki hylkäyspäätöksestä vastalauseen, joka käsiteltiin kilpailun tuomaristossa, mutta vastalause hylättiin ja näin ollen lopullisen päätöksen asiaan teki AKK:n vetoomusoikeus. Vetoomuksen mukaan teknisessä tarkastuksessa suoritetun auton painon mittauksen tulosta ei voitu pitää luotettavana.

Hylkäyspäätös ei lopulta kokenut muutosta myöskään vetoomusoikeuden käsittelyssä ja näin Salon pistesarakkeeseen kauden kolmannen SM-rallin osalta merkittiin pyöreä nolla. Vetoomusoikeuden koko päätöksen asiasta voit lukea täällä (PDF). Kilpailujen osalta Salo karisti Kuopion pettymyksen mielestään viime viikonloppuna Salon seudulla ajetussa Rengas Turku Rallissa, jonka yleiskilpailun Salo voitti nyt toisena vuonna peräkkäin.

– Rengas Turku Ralli toimi hyvänä valmistautumisena tulevaan. Muutimme automme säätöjä ennen rallia ja ne tuntuivat heti toimivilta. Saimme uusiin säätöihin vahvistuksen kisan kuluessa, Skoda oli koko ajan hyvä auto ajaa. Treenikisa on aina treenikisa, mutta vauhtimme oli hyvällä tasolla. Omassa ajamisessani pari pientä ongelmakohtaa pitää vielä hoitaa ennen Turkua kuntoon ja nuotituksessa tulee olla vieläkin tarkempi, Salo suunnitteli.

Nuotitukseen liittyy myös yksi muutos tulevan kilpailun osalta, kun Salon kartanlukijana toiminut Mikko Markkula on estynyt osallistumasta Turun SM-ralliin ja viereen hyppää Jarno Ottman, joka edellisen kerran nähtiin Salon kartanlukijana viime vuoden elokuussa ajetussa Lahden SM-rallissa.

– Mikko sai komennuksen Hyundain kehitystesteihin Portugaliin. Onneksi Jarno oli vapaana. Kartturista menestyminen ei jää kiinni. Kaikki on kuitenkin hyvässä iskussa tulevaan, Salo vakuuttaa.

Viime vuonna Salo ajoi Turun SM-rallissa viidenneksi, karkkilalaisen hävittyä perjantain asfalttipätkillä kärjelle lähes puoli minuuttia. Lauantaina soralla Salon vauhti olikin sitten aivan kuumimman kärjen tasolla, kun maalissa ero voittoon ajaneeseen Mikko Heikkilään oli lopulta se samaiset perjantain puoli minuuttia. Turun SM-ralli avataan myös tänä vuonna asfaltilla ja Salon mukaan viime vuoden suoritus ei saa nyt toistua.

– Viime vuonna asfalttierikoiskokeet olivat meille kilpailun ja lopulta koko SM-sarjan kompastuskivi. Kärki karkasi lähes puolen minuutin päähän, eikä sellaista eroa pystynyt enää soraerikoiskokeilla kuromaan kiinni. Näin ei saa enää käydä. Vähimmäistavoite on, että olemme asfalttipätkien jälkeen lähempänä kärkeä ja taistelussa mukana, myöhäisen kevään takia vain 20-30 testikilometriä Rengas Turku Rallin lisäksi ajanut Salo päätti.

Turun SM-rallin avauserikoiskoe käynnistyy perjantaina kello 20.38. Maaliin saavutaan lauantaina.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit