Juha Salo täynnä intoa Tunturiralliin – “Odotan sitä jo kuin pikkupoika jouluaattoa”

22.1.2019 / 08:24
Juha Salo, Topi Luhtinen ja Skoda Fabia R5 (Kuva: Pekka Koski).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland Rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen starttaavat rallin SM-sarjan kauteen 2019 uudella kalustolla ja uudella innolla.

Juha Salon parin vuoden takainen mestaruusauto Peugeot 208 T16 R5 vaihtui viime kauden lopulla Skoda Fabia R5:een, jonka sisäänajo koko tiimin osalta on sujunut suunnitelmien mukaisesti.

– Hieno juttu, että uusi kausi taas alkaa ja pääsemme tositoimiin. Uusi automme on tullut testeissä tutuksi ja aiomme Topin kanssa vastata siihen panostukseen ja niihin tavoitteisiin, jotka tiimimme ja yhteistyökumppanimme ovat alkavaan kauteen asettaneet. Meillä on Arctic Lapland Rallista kova tulostavoite ja odotukset korkealla. Tavoite on, että viikonlopun jälkeen kotiin tuomisina olisi tästä rallista seitsemännet poronsarvet, Salo korostaa.

Rallin SM-sarjan uuteen kauteen valmistavissa testeissä Skoda on tullut karkkilalaiselle tutuksi ja kuljettaja on päässyt uuden auton kanssa sinuiksi.

– En todennäköisesti ole koskaan ajanut yhtä hyvää testijaksoa ennen uuden kauden alkua. Kun tänä vuonna toimimme vielä Eero Räikkösen Printsportin kanssa yhteistyössä, niin se on auttanut meitä ja tasoittanut tietämme tulevaan suunnattoman paljon. Näistä asetelmista on todella siistiä lähteä perjantaina reitille. Odotan sitä jo kuin pikkupoika jouluaattoa, Salo hymyilee.

 

Juha Salo on testannut Skodaa ahkerasti sarjatauon aikana (Kuva: Pekka Koski).

 

“Ongelmia ei saa tulla”

Reitin nuotituksesta tavoitettu Salo sanoo, että Napapiirillä on aiempia vuosia vähemmän lunta.

– Reitillä lunta on puolet vähemmän kuin viime vuonna, joten pätkät ovat armottoman nopeita. Muutama lyhyt pyöritys ja muut erikoiskokeet ovat todella pitkiä. Ongelmia ei saa tulla. Kisa ei ole ohi ennen viimeisen pätkän maalia, Salo muistuttaa.

Uusi rallikausi aloitetaan myös uudella rallirengaskoolla ja -mallilla. Salo sanoo, että Michelinin uusi rallirengas puree tiehen tehokkaasti.

– Uuden säännön rengas on halkaisijaltaan tuuman kapeampi ja kulutuspinnaltaan leveämpi. Renkaisiin olen todella tyytyväinen. Sain testeistä paljon kilometrejä alle ja pitää sanoa, että tykkään ajaa uuden säännön rallirenkailla. Pitoa ja kestävyyttä riittää ja se keventää myös osaltaan lajin kulurakennetta, Salo kehuu.

Rallin SM-sarjan kauden 2019 avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallin kokonaispituus on 855,27 kilometriä. Reitti sisältää kymmenen erikoiskoetta, joiden yhteispituus on hieman alle 244 kilometriä. Ralli käynnistyy perjantaina 26. tammikuuta kello 12.00 Rovaniemeltä, Lordin aukiolta.

 

Voittaako Juha Salo Tunturirallin tänä vuonna?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

 

Lue myös! Skodaan vaihtanut Juha Salo kovin tavoittein uuteen kauteen – “Yhdet sarvet lisää ja mestaruus” (13.12.2019)

Teksti: Marko Mäkinen, Salo Racingin tiedotus


Facebook kommentit