Juha Salo torjuntavoittoon Sastamalassa – “Mestaruus yhä omissa käsissä”

11.6.2016 / 22:31
Juha Salo avasi rallin SM-sarjan kesäkauden kakkossijalla (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Hannu’s Rally Teamin Juha Salo ja Marko Salminen sijoittuivat Sastamalassa ajetun rallin SM-sarjan kesäkauden avauksessa toiseksi. Rallin voittoon ajoi Norjan Ole Christian Veiby, jolle Salo taipui 54,1 sekunnilla.

Rallin neljän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen taistelu SM1-luokan voitosta oli tasainen. Ole Christian Veiby kellotti kilpailun kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle pohjat, mutta Salo vastasi norjalaiselle ajamalla rallin kolmannelle ek:lle pohjat. Rallin ratkaisu nähtiin taukoa edeltävällä neljännellä ek:lla, jonka jälkeen Veiby kasvatti eron Saloon 11,9 sekuntiin.

– Ei mennyt hyvin, mutta olen torjuntavoittoon ja toiseksi korkeimpiin SM-pisteisiin tyytyväinen. Meillä vain ei ole tällä hetkellä todella nopeille teille riittävästi vauhtia. Ajoimme moottorin kierrosluvun rajoittajaa vasten pitkiä matkoja, mutta se ei riittänyt. Kaveri ajoi hyvin ja meni kovempaa, Salo myönsi.

–  Kolmas ek oli hitaampi ja sain hieman Veibytä kiinni, mutta nopealla nelospätkällä hän oli taas kaksi sekuntia nopeampi. Yritin vielä kerran viidennellä ek:lla, mutta ero kasvoi. Vitosella tosin meillä oli huono nuotti, joten sen suhteen saan katsoa peiliin. Vielä seiskalla meillä oli pieni tekninen ongelma, jonka takia menetimme reilut kymmenen sekuntia. Loppu tultiin varmistellen, Salo totesi.

Salon Peugeotiin on tulossa merkittävä päivityspaketti, jonka avulla auton suorituskyky paranee oleellisesti.

– Suurin osa päivityspaketin osista meillä jo on, mutta ei kaikkia. Siksi ajoimme vielä vanhalla tekniikalla. Tosin auton jousitus oli jo nyt parempi kuin koskaan ennen, mutta kilpailijamme menee tällä hetkellä kovaa ja sitä eroa uuden tekniikkapaketin kanssa aiomme kuroa umpeen. Toivon, että saan kaikki loput luokitusosat ennen juhannusta, jotta pääsemme valmistautumaan Suomen MM-ralliin kunnolla.

Salo muistuttaa, että SM1-luokan pistetilanteen ja luokan Suomen mestaruuden kannalta Enset Oy SM -rallin toinen sija oli hyvä tulos.

– Meillä on mestaruus yhä omissa käsissä.

Rallin SM-sarjassa ajetaan vielä kaksi osakilpailua. Sarja jatkuu 19.-20. elokuuta Turussa.

Yleiskilpailun top 3

1. Ole Christian Veiby (Skoda Fabia R5) 59.06.4
2. Juha Salo (Peugeot 208 T16 R5) + 54,1
3. Teemu Asunmaa (Subaru Impreza) + 1.05,9

SM1-luokan pistetilanne

1. Juha Salo 84,5
2. Ole Christian Veiby 68,0
3. Mikko Eskelinen 59,5
4. Ari Vihavainen 45,0
5. Ville Ruokanen 37,0

Lähde: Juha Salon tiedote


Facebook kommentit