MOTORSPORT

Juha Salolla vakuuttava startti Kouvolassa – “Mitä noi muut on tehnyt”

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Kouvolassa. Perjantain kahdella erikoiskokeella nopeinta vauhtia yleiskilpailussa ja SM1-luokassa piti ensimmäistä SM-osakilpailuvoittoaan sitten syksyn 2017 hakeva rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo.

Kouvolan SM-rallin voittotaistelusta ennakoitiin tulevan kauden avauksessa Rovaniemellä tammikuussa toiseksi ajaneen Teemu Asunmaan, sekä kolmannen sijan napanneen Juha Salon kaksintaistelu ja avauspäivän jälkeen kaksikko miehittääkin kahta ensimmäistä sijaa. Kilpailun avanneella lyhyellä raviratapätkällä Salo löi Asunmaan 0,4 sekunnilla, mutta ensimmäinen metsäerikoiskoe, 15-kilometrinen Teuroinen, toi Salolle peräti 6,2 sekunnin pohja-ajan.

– Ihmettelin, että mitä noi muut on tehnyt, kun mä olin sitä mieltä, että siinä ajaisi helposti monta monta sekuntia kovempaa. Tuntui, että pumppaa ihan hitosti. Auto toimi ihan loistavasti ja renkaat toimii kun unelma. Ei siinä oo muuta kun painetaan menemään. Innolla odotan huomisia pohjoisen pätkiä, jotka ainakin tänään nuotituksessa oli tosi hienossa kunnossa. Toivotaan, että yöllä tulisi vähän pakkasta, niin sitten annetaan palaa aamulla, 7,7 sekunnilla kilpailua johtava Salo kommentoi tyytyväisenä perjantain päätteeksi rallin SM-sarjan tiedotteessa.

Kakkospätkällä toiseksi nopeimman ajan ajanut Jari Ketomaa on kolmantena, vain 0,2 sekunnin päässä toisesta sijasta ja Asunmaasta, joka hävisi Salolle kakkospätkällä puolestaan 7,3 sekuntia.

– Ei oikein löytynyt kakkoselle rytmiä, tosi huono. Mutta ei mitään, huomenna jatketaan, ralli on vasta alussa, Asunmaa kommentoi Facebook-sivullaan.

Samuli Vuorisalon ensimmäinen kilpailu nelivetokalustolla käynnistyi neljännellä sijalla, eroa kärkeen kertyi 11,9 sekuntia. Henrik Pietarinen ajaa viidentenä, 12,5 sekunnin päässä Salosta, ja Kristian Kiviniemi kuudentena, eroa kärkeen kertyi 16,6 sekuntia.

SM2-luokassa Esa Ruotsalainen jatkoi Kouvolassa siitä mihin Rovaniemellä jäi, ajoi kahdelle erikoiskokeelle kaksi pohja-aikaa ja johtomarginaali yötauolle saavuttaessa on jo 25,9 sekuntia. Toisena ajaa Ville Hautamäki ennen Arto Juolahtea. SM3-luokassa kärkikolmikko mahtuu alle kymmenen sekunnin sisään. Ikinuori Joonas Lindroos repäisi kahdeksan sekunnin johdon Lauri Joonaan nähden. Henri Hokkala on kolmantena, eroa kärkeen 9,6 sekuntia.

SM4-luokassa SM-sarjaan lähes vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt Jesse Turunen piiskasi Hondansa komeaan vauhtiin. Kaksi pohja-aikaa toivat joensuulaiselle luokkajohdon 21,1 sekunnin turvin ennen toisena olevaa Jani Seppälää. Jani Lehtinen on kolmantena, 30,3 sekunnin päässä Turusesta.

Kouvolan SM-ralli jatkuu lauantai-aamuna, kun kolmas erikoiskoe käynnistyy kello 10.44. Toisena ajopäivänä ohjelmassa on viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 90 kilometriä.

Kouvolan SM-rallin lauantain aikataulu

EK03 – Kannuskoski (26,1 km) klo 10.44
EK04 – Laari (11,9 km) klo 11.25
EK05 – Hämäläinen (13,3 km) klo 12.04

Huoltotauko

EK06 – Rämälä (14,9 km) klo 14.18
EK07 – Viuhkola (28,3 km) klo 14.42

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com