Juhani Pakari FIA:n hallitukseen – “Erittäin merkittävää suomalaiselle autourheilulle”

8.12.2017 / 21:24
Juhani Pakari keräsi äänestyksessä kolmanneksi korkeimman äänimäärän (Kuva: AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Kuusi vuotta AKK Motorsport ry:n puheenjohtajana toiminut ja äskettäin uudelle kaksivuotiskaudelle valittu Juhani Pakari on valittu kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n hallitukseen.

Juhani Pakarin valinnan myötä Suomi sai edustusta FIA:n korkeimmalle tasolle, jossa edellisen kerran nähtiin sinivalkoinen edustajamme 2000-luvun alkupuolella. AKK Motorsport ry:n nykyinen kunniapuheenjohtaja Kari O. Sohlberg toimi FIA:n hallituksessa aina vuoteen 2005 asti. FIA:n yleiskokous valitsi Pakarin hallituksen jäseneksi perjantaina Pariisissa, Ranskassa vaalin kolmanneksi korkeimmalla äänimäärällä. Hallituspesti on nelivuotinen.

– Tämä on erittäin merkittävää suomalaiselle autourheilulle, joka on ollut yksi 100-vuotiaan kansakuntamme tunnetuimmista ilmiöistä. Autourheilu on osa suomalaisuutta ja on tärkeää, että se osa on saanut merkittävän aseman myös maailman silmissä valinnan myötä. Autourheilun on entistä enemmän otettava huomioon yhteiskunnan muutokset ja vaatimukset, sekä pystyttävä uudistumaan ajan hengen ja tavoitteiden mukaisesti. Arvostettu asemamme ei ole automaatio ja siksi sen eteen on tehtävä vahvasti työtä myös kansainvälisellä tasolla, Pakari kommentoi valintansa jälkeen AKK:n tiedotteessa.

– Sohlbergin jälkeen meillä ei ole ollut edustusta FIA:n korkeimmalla tasolla ja nyt Suomen autourheilun painoarvo on kansainvälisestikin tunnustettu. Lisäksi uudet ja uudistetut edustuspaikat meille tärkeissä FIA:n komissioissa tukevat tätä työtä ja pitävät kansallisen autourheilumme hyvin tietoisena kehityksestä, Pakari jatkaa.

– Onnittelut Juhanille merkittävästä valinnasta. Suomalaiselle moottoriurheilulle on kaiken kaikkiaan tärkeää saada edustusta kansainvälisiin kattojärjestöihin. On hieno asia urheiluelämällemme, että suomalaisia valitaan näin merkittäviin kansainvälisiin tehtäviin, Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio hehkuttaa.

 

Vaunula

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit