Juho Hänninen: ”En mieti Monten tulosta”

13.1.2017 / 14:21
Juho Hänninen pääsee antamaan tänä vuonna EK-maalihaastatteluja jokaisessa MM-rallissa WRC-ralliradion Colin Clarkille (vas.). (kuva: TOYOTA GAZOO Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Juho Hänninen ajaa ensimmäistä kertaa urallaan täyden MM-sarjan tehdastallin kuljettajana. Hänninen, 35, nimettiin TOYOTA GAZOO Racingin kuljettajaksi jo hyvissä ajoin.

Hän on ollut myös suurimmassa testivastuussa Toyota Yaris WRC:n kehitystyössä. Odotettu kausi alkaa ensi viikolla Monte Carlossa.

Hänninen on ajanut Monte Carlon neljä kertaa, mutta vain kerran WRC-autolla. Tuolloin 2013 kisa Fordin ratissa jäi kesken. Muutenkin hän kilpaillut viime vuosina harvakseltaan. Edellinen kisa oli 2015 Suomen MM-ralli. Neljään edelliseen vuoteen kertyi vain 10 MM-rallia.

– Minulla on Yariksesta testien perusteella erittäin hyvä fiilis, mutta ei sitä koskaan mitä tapahtuu kun laitetaan numerot oveen. Edellisestä kilpailustani on melko pitkä aika, Hänninen toteaa TOYOTA GAZOO Racingin tiedotteessa.

Hänninen oli suuressa testivastuussa Hyundain WRC-auton kanssa. Nyt miehen kokemus on ollut lähes vuoden ajan Toyotan käytettävissä.

– En mieti Monten tulosta. Haluan vain rennon ajon ja päästä tietenkin maaliin. Meillä on edelleen paljon opeteltavaa ja uskon, että kaikki muuttuu helpommaksi kun pääsemme kunnolla kauteen sisään.

Hänninen ajoi WRC-tasolla Tomi Tuomisen kartturoimana. Sitä ennen Hänninen teki vuosia yhteistyötä Mikko Markkulan kanssa. Nyt rinnalle istuu Kaj Lindström.

– Tämä on ensimmäinen rallini Kajn kanssa. Hän on fantastinen työkaveri. Luulen, että olen viettänyt viimeisten kuukausien aikana enemmän aikaa hänen kuin perheeni kanssa. Ilmapiiri koko tallissa on hyvä, Tommi on pitänyt siitä huolen. Kaverit ovat tehneet paljon töitä, mutta he ovat hymyssä suin ja huumori kukkii, Hänninen kertoo.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Mikä on Yariksen kilpailukyky, Tommi Mäkinen?


Facebook kommentit