MOTORSPORT

Juho Hänninen testierikoiskokeen jälkeen: ”Nyt en ala ruuvaamaan mitään”

Juho Hänninen ajaa Meksikon MM-rallissa vasta toista kertaa urallaan. Ralli on kuuma ja pölyinen, ja kun reitti on jokseenkin sama vuodesta toiseen, ovat kuskit kokemuksen suhteen aivan eri viivalla.

Toyota-tallia edustava Hänninen oli torstaina ajetun 5,3-kilometrisen testierikoiskokeen kymmenes, 4,8 sekuntia nopeimman ajan kirjanneen Hyundai-tallin Thierry Neuvillen takana. Kuljettajat paransivat aikojaan veto vedolta, ja Hänninenkin otti lopulta ajastaan pois 12 sekuntia ensimmäiseen ajokertaan verrattuna.

– Aika haastava ralli tämä on pätkien osalta, mutta myös kuumuuden ja korkean ilmanalan vuoksi. Varmaan se (testierikoiskokeen aikaparannukset) kertoo joo irtosorasta, mutta aika moni teki töitä myös moottorin kanssa. Haaste on tämä korkea ilmanala. Meilläkin tehtiin moottoriin vähän muutoksia, mutta kyllä ne ajat selittyvät enemmän sillä irtosoralla, Hänninen kertoi UrheiluUutiset.comille.

– Haettiin lähinnä ajettavuutta. Moottori kärsii korkealla, joten kyse on kompromisseista, eli miten sitä voidaan kompensoida ajettavuudella. Se on semmoista aikamoista taiteilua sitten se homma jo, hän lisäsi.

Hänninen sanoo nyt, että Meksikossa hän ei lähde auton säätörumbaan jokaisessa huollossa. Ruotsissa se sekoitti ajorytmin. Montessa hän ei juurikaan kopeloinut Toyota Yaris WRC:tään testien jälkeen, mikä ainakin sekuntikellon viisareissa näkyi fiksuna ratkaisuna.

– Nyt on autosta hyvä fiilis. Nyt en ala kisan aikana ruuvaamaan mitään. Nyt keskitytään ajamiseen, Hänninen korosti.

Kilpailu alkaa Suomen aikaa perjantaiyöllä kello 02:05.

Lue myös Neuville testierikoiskokeen nopein

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com