Juho Hänninen tietää Sardinian kivet: “Rengasvalinnat ovat tärkeitä”

8.6.2017 / 10:32
Juho Hänninen on tuonut Yarikseen maaliin kaikissa soraralleissa sijalla seitsemän. Sardiniassa haastetta tuovat kivet ja rengasvalinnat. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota-tallin Juho Hänninen sanoo, että jos selviää Italian MM-rallissa Sardiniassa ilman rengasrikkoja, niin tulos voi nousta hyvinkin korkeaksi. Rengasvalinnat ja kivet ovat suurin huolenaihe.

Hänninen ja kartanlukija Kaj Lindström ovat tuoneet Yaris WRC:n maaliin kaikissa kauden kolmessa sorarallissa (Meksiko, Argentiina ja Portugali) seitsemäntenä. Nyt tavoite on edelleen ehjissä kilometreissä ja maaliintulossa. Toki erikoiskoesijoituksiakin voisi vähän kohentaa.

– Hyvähän se olisi sitäkin tehdä, mutta jos vaan saa pidettyä renkaat ehjänä eikä ole ratti missään vaiheessa kauhean vinossa, niin silloin olisi sunnuntaina tuloskin aika hyvä, Hänninen sanoo UrheiluUutiset.comille.

– Ei tämä kauheasti eroa Portugalista. Paikoitellen on ehkä vähän hitaampaa, mutta on täällä tosi nopeitakin osuuksia. Kiviä on vaan tien sivussa aika ilkeästi odottamassa. Tarkkana saa olla.

Hänninen arvioikin, että renkaista puhutaan tänä viikonloppuna paljon.

– Kyllä ne rengasvalinnat ovat tärkeitä. Portugalissa olimme jo saman asian äärellä. Kysymys on siitä, että minkä verran pehmeämmällä seoksella uskaltaa ajaa. Iltapäivällä on varmaan kaikilla sama ja selvä, eli kovemmat renkaat, mutta aamun lenkit ja osin perjantaikin on sellainen, että aika monenlaisia variaatioita nähdään. Varmaan nähdään yhtä monta ratkaisua kuin on vaihtoehtojakin. Pehmeämmällä olisi parempi ajaa, mutta kun se ei kestä, Hänninen sanoo.

– Shakedownissa kokeillaan vielä paria jousitusjuttua, mutta muuten ei ole kyllä mitään kysymysmerkkejä. Auto on kunnossa.

Kilpailu Sardinian saarella alkaa torstai-iltana ja jatkuu tutulla kaavalla sunnuntai-iltapäivään.

Lue myös Italian MM-rallin faktat ja aikataulut

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit