MOTORSPORT

Juho Hänniselle ensitestit lumella: ”Hienosti pelaa auto”

Toyota Gazoo Racing testaa Yaris WRC:tä tämän viikon Suomessa. Autoon haetaan oikeat säädöt ensi viikon Ruotsin MM-rallia varten. Jari-Matti Latvala aloitti, Juho Hänninen jatkoi ja huomenna testivuoroon pääsee Esapekka Lappi.

Hänninen on ajanut tiistaina ja keskiviikkona, ja jatkaa vielä tänään torstaina rengastestin merkeissä. Hän ajoi vasta nyt ensimmäiset lumikilometrinsä Yariksella.

– Asvaltilla oltiin pitkään ja nyt sitten lumella ensimmäistä kertaa. Eihän se tietysti sora-autosta hirveästi poikkea. Aika pienillä muutoksilla mennään, ei mitään ihmeistä. Aika hyvälle kuule tuntuu. Reilut 200 kilometriä (lumella) olen nyt ajanut, Juho Hänninen sanoo UrheiluUutiset.comille.

MM-avaus Monte Carlossa sujui Toyotalta onnistuneesti. Jari-Matti Latvala toi auton maaliin toisena ja Juho Hänninen osoitti heti auton vauhtivaroja. Hänninen korosti jo Monten jälkeen auton luotettavuutta, ja sama tarina on jatkunut testeissäkin.

– Hienosti pelaa auto. Ei ole tarvinnut tulla liinan perässä huoltoon eikä pysähdellä pätkällä. On saatu koko ajan keskittyä vain siihen säätöjen tekemiseen. Se helpottaa hommaa aika paljon. Hyvällä mallilla ollaan Ruotsia varten.

Toyotan talvitesteistä sosiaaliseen mediaan levinneet lukuisat videot osoittavat, että Yariksessa tuntuisi olevan myös menohaluja. Silmämääräisesti arvioituna vauhti näyttää hyvältä.

– Kyllähän se aika hyvin menee. Autokin on paljon kehittynyt viime kesästä. Ehkä varmaan kyytiäkin voi olla enemmän testeissä. Luotto autoon on kyllä aika hyvä, Hänninen sanoo tyytyväisenä.

Kuski korostaa, että Toyota-tallin sijainti Suomessa on oiva. Sääntöjen mukaan talli voi testata kotimaassaan rajattomasti, ja Suomessahan testitietä kyllä löytyy asvalttia ja kivikkoista röykytystä lukuun ottamatta.

– Se on tärkeä asia. Logistisesti sijainti on vähän syrjässä, mutta tämä (testivapaus) on se iso hyötypuoli. Jos tämä muita tiimejä ahdistaa, niin ei kai kukaan kiellä niitä tänne muuttamasta, Hänninen hymähtää.

Ruotsin MM-ralli alkaa ensi torstaina. Hänninen on ajanut Ruotsissa viisi kertaa. N-ryhmän autolla on kaksi luokkavoittoa, WRC:llä sijoitukset ovat kuusi (2013 Ford) ja 19 (Hyundai 2014).

– En lähde uhoamaan etukäteen. Nyt on erilainen olosuhde ja tie kuin Montessa. Mielenkiintoinen nähdä missä kukakin auto ja tiimi on. Ja sama on vielä Meksikossakin. Katsotaan nyt, mutta samanlainen olo on kuin ennen Montea. Auto on tutunoloinen ja se helpottaa aina kisaan lähtemistä. Parin pätkän jälkeen ollaan taas aika paljon viisaampia, Hänninen sanoo.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Hänninen korostaa Toyotan luotettavuutta

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com