MOTORSPORT

Juho Koski-Lammille kauden kolmas juniorivoitto – “Haastava kilpailu ja kovia paikkoja”

Kauden neljäs rallin Suomen Juniorimestaruussarjan osakilpailu Laitilassa viime lauantaina päättyi Juho Koski-Lammin juhliin. Erityisesti vahva kolmas erikoiskoe johdatti nuorukaisen ylivoimaiseen voittoon.

Voittoa juhli jälleen kerran sarjaa johtava Juho Koski-Lammi, joka oli kärkitaistossa heti alusta alkaen. Kuljettajalla oli kilpailuun lähdettäessä hieman autoon liittyviä huolia, eikä viikonloppu alkanutkaan täysin ongelmitta.

– Ensimmäisillä pätkillä oli hieman ongelmia jarrujen kanssa, minkä takia ei pystynyt ihan täysiä menemään, Koski-Lammi taustoitti.

Ensimmäisillä erikoiskokeilla suuria eroja ei päässyt syntymään, mutta kilpailun isoin käänne nähtiin kolmannella erikoiskokeella. Kilpailun pisimmällä erikoiskokeella Koski-Lammi ajoi pohjat peräti 18,4 sekunnin erolla Jaakko Tullaan nähden. Kun Tulla joutui keskeyttämään erikoiskokeen jälkeisellä tauolla, ero takana tuleviin oli yli 20 sekuntia.

– Kolmannelle pätkälle saatiin jarruja pelaamaan sen verran, että alkoi tuntua hyvältä. Pätkä tuntui muutenkin hyvältä ja autolle sopivalta, voittaja kertasi.

Selvä kaula antoi Koski-Lammille mahdollisuuden pieneen vauhdin säätelyyn, mutta loput kilpailusta ei mennyt körötellessä. Kahden viimeisen erikoiskokeen hyvä vauhti toi voiton 52,7 sekunnin erolla Jussi Nordbergiin. Viimeinen erikoiskoe tarjosi myös dramatiikkaa, kun toisella sijalla matkaan lähtenyt Valtteri Kauhanen ajoi ulos. Näin kolmanneksi sijoittui Toni Jalava.

– Oli haastava kilpailu ja kovia paikkoja. Ei pettänyt ennakko-odotuksia, Koski-Lammi naurahti.

Rallin Suomen Juniorimestarussarja jatkuu viidennellä ja samalla kauden viimeisellä osakilpailulla Heinolassa 22. syyskuuta.

Laitilan tuloksia

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja

1) Juho Koski-Lammi (JaMoKe/UA) 33.23,0
2) Jussi Nordberg (RauUA) + 52,2
3) Toni Jalava (THU-TEAM) + 1.07,7

Nuoret

1) Sami Pajari (HeiUA) 35.45,7
2) Walle Pajuoja (LaihUA) + 1,4
3) Niklas Heino (KSAU) + 5,0

Rally Trophy

1) Jani Laaksonen (MäntsMK) 35.56,1
2) Kimmo Raitanen (MäntsMK) + 1.28,5
3) Jani Rokka (RaisUA) + 3.37,0

Naisten Cup

1) Jonna Valme (RaisUA) 38.04,01

Teksti: Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com