MOTORSPORT

Jussi Lindbergin kausi päättyi pettymykseen – “Ajatuksia on jo tulevasta”

Rallin SM-sarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ajetussa Lempäälän SM-rallissa. Kuuden osakilpailun jälkeen SM3-luokan kolmannella sijalla majaillut Jussi Lindberg starttasi päätöskilpailuun selkein tavoittein. Mies lähti kuumeisesti metsästämään uransa ensimmäistä SM-mitalia.

Jussi Lindbergin ralli käynnistyi perjantaina illan hämärtyessä vaikeasti. Kolmen erikoiskokeen jälkeen yötauolle lähdettäessä eroa oli kertynyt kärkeen jo lähes puolitoista minuuttia.

– Meillä oli liian isot lisävalot siihen sumuun, joten käytiin kevyesti ojan pohjallakin, kun en nähnyt mitään. Myös kilpakumppanin valitettava ulosajo sekoitti hieman pakkaa, Lindberg kertasi tapahtumarikasta perjantaita.

Lauantaina oli edessä vielä seitsemän erikoiskoetta ja Sipoon Autokerhoa edustavan Lindbergin vauhti paranikin hieman perjantain hankaluuksien jälkeen. Maalissa porvoolainen oli kuitenkin vasta kahdeksas, joten luokkavoittoon Lempäälässä ajanut Samuli Vuorisalo pystyi täten nostamaan itsensä Lindbergin ohi SM-pronssille.

– Lauantaina tuntui, kun olisi ollut koko ajan liukasta. Oikein kunnollista erikoiskoetta ei saatu ollenkaan ajettua. Perjantain huonot erikoiskoeajat kuitenkin periaatteessa vei meiltä sen, mitä tältä kaudelta olisi voinut saavuttaa. Sarjan neljäs sija on tottakai karvas pettymys, niin kuin tämän osakilpailun tuloskin. Sarjassa olisi toki ollut monta kisaa, joissa muutamalla sekunnilla olisi ollut eri sijoitus ja paremmat lähtökohdat tähän viikonloppuun, Lindberg harmitteli.

Aikakausi kartanlukija Toni Nuikan kanssa päättyi Lempäälässä ajettuun kauden viimeiseen SM-ralliin.

– Ajatuksia on jo tulevasta, mutta ne selviää myöhemmin. Ainakaan toistaiseksi ei kuitenkaan Tonin kanssa jatketa hänen työkiireidensä vuoksi. Erityiskiitos meneekin Tonille, sillä hänen kanssaan ollaan oikeastaan kaikki nuotit pohdittu kahdestaan ja kerettiin yhdessä myös noin 40 kisaa ajamaan. Haluan kiittää myös tukijoita, huoltomiehiä, läheisiä ja kaikkia ketkä ovat olleet mukana tällä kaudella.

Lindbergin ja Nuikan yhteistyö alkoi vuonna 2012. Tänä aikana kaksikko ehti ajamaan noin 40 kilpailua ja yhteensä täydet kolme kautta rallin SM-sarjaa yhdessä.

– Jussin kanssa on aina ollut hauska tehdä yhteistyötä ja se meillä on sujunut todella hyvin. Ollaan myös kehitytty yhdessä paljon. Hän on minulle kuin veli, loistava ja aina iloinen tyyppi, josta kaikki pitävät, Nuikka kertoi.

– Itse olen päättänyt toistaiseksi jättäytyä kartturin pestistä, jotta voin keskittyä enemmän perheeseeni ja töihin. Olen kuitenkin istunut eri kuskien kyydissä vuodesta 2005, joten on noita sorateitä tullut koluttua jo ihan tarpeeksi, Nuikka päättää.

Teksti: Jussi Lindbergin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com