Juuso Metsälän nousujohteinen taival kuninkuusluokassa sai jatkoa Tunturirallissa

28.1.2021 / 18:02
Juuso Metsälä kilpailee rallin SM-sarjassa Skodalla (Kuva: Antti Lahtinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Juuso Metsälän taival rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa on edennyt nousujohteisesti.

Vuonna 2019 rallisprintin junioreiden Suomen mestaruuden voittanut Juuso Metsälä, 20, teki rohkean päätöksen ja hyppäsi suoraan mukaan rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaan, SM1:een. Debyyttikilpailu oli Laitilan SM-ralli elokuussa 2019, josta tuloksena oli SM1-luokan seitsemäs sija. Viime vuonna Metsälä ajoi täyden kauden SM1-luokassa ja sijoitus loppupisteissä oli kuudes. Metsälän tulosrivi viidestä ajetusta SM-rallista oli 7-6-5-5-keskeytys.

Nousujohteinen tuloskehitys sai jatkoa alkaneen vuoden kauden ensimmäisessä SM-rallissa Rovaniemellä, missä Metsälä yhdessä kartanlukijansa Matti Kankaan kanssa sijoittuivat kahden päivän urakoinnin jälkeen SM1-luokassa sijalle neljä.

– Hyvä kilpailu ja voin olla ihan tyytyväinen, mutta vähän harmittaa, kun se perjantain lataus jäi sinne ykköselle. Välillä on osuuksia, että mennään ihan kärjen vauhtia, mutta pitäisi saada kaikki osuudet onnistumaan. Ainahan sitä pystyy parantamaan ja tehdään nyt kunnon analyysi, mitä voidaan parantaa seuraavaan kilpailuun, Metsälä kommentoi tiedotteessaan legendaarisen Tunturirallin jälkeen.

Metsälän mainitsema perjantain lataus liittyi Tunturirallin ensimmäisen kilpailupäivän avauserikoiskokeen tapahtumiin.

– Hyvällä rytmillä lähdin ensimmäistä pätkää ajamaan ja se tuli kyllä hienosti, kunnes (Mikko) Heikkilän auto tuli vastaan ja tukki tien. Heikkilä oli suistunut ja muodosti suman, eikä siinä auttanut, kuin ajella siirtymävauhtia maaliin, kun lopulta päästiin ohi. Harmittavasti se vei ajamisesta sen parhaan terän, Metsälä harmitteli.

Metsälä aloitti tänä vuonna yhteistyön Tapio Laukkasen kanssa. Laukkanen on kokenut rallikuljettaja, jonka CV:stä löytyy muun muassa Brittien ja Kenian rallimestaruudet. Metsälän tiedotteen mukaan Laukkasen roolina on antaa nuorelle rallilupaukselle ajovalmennusta, sekä opastusta auton säätämiseen.

– Pyritään nostamaan vauhtia ja tekemään oikeita asioita. Periaatteessa kaikki asiat ovat niinsanotusti “alueella”, mutta kaikkea voi myös parantaa. Nuotti, auton säätäminen, ajotyyli ja motivaatio ovat kaikki tärkeitä osa-alueita, Laukkanen korosti ennen Tunturirallia taustoittaessaan yhteistyötä.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa lauantaina 6. maaliskuuta.

 

 

Seuraa kuljettajaa somessa! Facebook Instagram Twitter

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote
YouTube-video: Crazy Antti

 


Facebook kommentit