Juuso Nordgren tähtää Kouvolassa kolmen joukkoon – “Riihimäen perusteella odotukset ovat kovat”

9.6.2017 / 13:53
Juuso Nordgrenin nelivetodebyytti toi Riihimäellä komean kakkossijan (Kuva: Timka Seppänen).

[ A- ] / [ A+ ]

Juuso Nordgrenin, sekä kartanlukija Mikael Korhosen kausi jatkuu lauantaina Kouvolan SM-rallissa. Edellisessä SM-osakilpailussa Riihimäellä saavutettu kakkossija on nostanut kaksikon itseluottamusta.

Juuso Nordgren kertoo, että kolme viikkoa sitten ajetun Riihimäen SM-rallin jälkeen tiimi on analysoinut incar-pätkiä ja lisäksi nuottiin on paneuduttu, sekä mietitty asioita, joita voisi vielä kehittää.

– Nuottipohja on meillä vahva, mutta nopeisiin paikkoihin olemme yksinkertaistaneet nuottia, koska Skodalla vauhti on sen verran kovempi kuin etuvetoisella. Tosi pieniä yksityiskohtia, mutta emme ole lähteneet muuttamaan nuottia sen kummemmin, Nordgren korostaa.

Nordgrenin kokemus Kaakkois-Suomen teistä rajoittuu vuoteen 2015 ja ABC-ralliin, josta oli aikoinaan tarkoitus hakea tuntumaa nuottiralleihin. Homma ei kuitenkaan mennyt aivan putkeen.

– Silloin meillä hajosi Citroen ensimmäiselle pätkälle ja kisa jäi siihen. Olen kuitenkin nuotittanut Kouvolan alueen teitä sen kisan yhteydessä, joten teiden luonne on ainakin tiedossa, Nordgren kertaa.

Luvassa on nopeaa tiestöä ja paljon ylityksiä. Nordgren näkee tiestössä samoja piirteitä kuin Jyväskylän MM-rallissa.

– Tiet ovat vähän verrattavissa joihinkin Jämsän seudun pätkiin, kuten Päijälään. Vähän toki vielä tuottaa hankaluutta arvioida, kuinka paljon uusi kalusto kerää vauhtia, kuinka paljon tohtii hypätä ja mihin kannattaa sitoa. Mutta teiden luonteesta pidän ihan varmasti, Nordgren toteaa.

Nordgrenin kisakokemus nelivetoisesta oli ennen Riihimäkeä pyöreä nolla, mutta karkkilalainen löi epäilijöille jauhot suuhun ja ehjä ajo palkittiin kakkossijalla. Kruununa voidaan pitää kolmea nopeinta ek-aikaa. Nyt vastus on kenties vieläkin kovempi.

– Riihimäen perusteella odotukset ovat kovat, mutta uskon, että vauhtimme kehittyy vielä. Muut menevät varmasti kovaa ja heidänkin vauhtinsa on varmasti noussut. Lisäksi Rovanperän Kalle on mukana, joten kovaa täytyy mennä jos mielitään kolmen joukkoon, Nordgren vertaa.

Kun mukana on kaksi nuorukaista, nousee varmasti kokeneempien kuskien yritys. Nordgren näkee tämän hyvänä asiana.

– Meidän kannalta olisi hyvä, että saataisiin äärimmäisen tiukka kisa, koska se kehittäisi meitä Jyväskylää varten.

Nordgren ei koe, että ensimmäisen kisan hyvä tulos olisi tuonut paineita.

– Varmaan muille, muttei meille, nuorukainen nauraa.

– Pidetään oma paketti kasassa ja pyritään sinne kolmen joukkoon, Nordgren päättää.

Lähde: Juuso Nordgrenin tiedote


Facebook kommentit