MOTORSPORT

Juuso Puhakka F4 NEZ-sarjaan: “Lähden voittamaan”

Juuso Puhakka, 18, ajaa alkavalla kaudella F4 NEZ-sarjassa Koiranen GPn kalustolla. NEZ tarkoittaa Pohjois-Euroopan sarjaa.

Kirkkonummelainen Puhakka aloittaa kolmannen kautensa formula-luokissa. Kaksi edellistä kautta Puhakka ajoi Ruotsin STCC-sarjassa Formula Renault –autolla.

Puhakka on päässyt ajamaan uudella kalustollaan hyvät testijaksot tammikuun lopussa Espanjan Barcelonassa sekä viime viikolla Albacetessa.

– Ajofiilis F4-autossa on hyvä. Jarrutukset ja nopeat mutkat ovat tärkeitä. Erot tehdään niissä. Etenkin jarrutuksissa minulla on vielä opittavaa. Lähtö on myös tosi tärkeä. Auto sammuu helposti, mutta toisaalta renkaitakaan ei saisi sudittaa, Puhakka kertoo.

– Pari kymppää (0,2 sekuntia) jäin nopeimmista uusista kuskeista. Ihan hyvältä näyttää, ja paljon voi vielä kehittyä. Pääsin myös ajamaan ensimmäistä kertaa sateella. Alkoi vauhti löytyä, Puhakka lisäsi.

F4-auto ei ole aivan uusi tuttavuus Puhakalle. Hän ajoi viime kaudella kolme osakilpailua Espanjan sarjassa, ja nousi kertaalleen palkintokorokkeellekin. Alkavalla kaudella hän tavoittelee NEZ-sarjan mestaruutta.

– Lähden voittamaan. Kausi on pitkä, ja pitää ajaa tasaisesti ilman virheitä ja keskeytyksiä. Jokaista kisaa ei tarvitse voittaa, vaan pitää muistaa koko ajan, että ajaa sarjaa, Puhakka sanoo.

Sarjan kilpailut ajetaan Venäjällä, Virossa, Ruotsissa ja Hollannisa. Myös Suomessa ja Ahvenistolla ajetaan sarjan kilpailu kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

– Ahvenisto on todella hieno ja legendaarinen rata. Hieno päästä ajamaan myös siellä kilpaa. Suurin osa radoista on minulle uusia. Olisi todella tärkeää oppia ne nopeasti. Aika-ajojen rooli on myös tärkeä, Puhakka muistuttaa.

Lähiviikkojen ajan Puhakan kalenterin täyttävät kuitenkin ylioppilaskirjoitukset. Urakka jatkuu syksyllä, mutta nuorukainen kirjoittaa nyt keväällä englannin, yhteiskuntaopin ja matematiikan.

– Loppuviikosta lähdetään vielä Motorlandiin testaamaan, mutta sen jälkeen keskitytään täysillä kirjoituksiin. Kausi alkaa onneksi vasta kirjoitusten jälkeen, Puhakka sanoo.

Juuso Puhakka

Syntymävuosi: 1998

Kotipaikka: Kirkkonummi

Valmennus: Akk Driver Academy

Muut harrastukset: Crossfit ja lenkkeily

Tavoite: Autourheilun ammattilaisuus

Saavutukset:

2014 Kartingin pohjoismaiden, mestaruus

2014 Kartingin suomenmestaruus, hopeaa

2015 Formula Renault 1.6 Nordic, pronssia

2016 Formula STCC Nordic, hopeaa

F4 NEZ-kalenteri 2017:

28-30.4 Sochi, Venäjä

12.-14.5 Moskova, Venäjä

2.-4.6. Ahvenisto, Suomi

30.6.-2.7. Pärnu, Viro

14.-16.7. Moskova, Venäjä

15.-17.9. Mantorp, Ruotsi

20.-22.10. Zandvoort, Hollanti

Lähde: Juuso Puhakan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com