MOTORSPORT

Jylhän voittoputki jatkui – “Supersiistiä!”

Driftingin SM-sarja jatkui viikonloppuna Lapuan osakilpailulla. Hallitseva Suomen mestari Jarkko Jylhä oli jälleen ykkönen.

Perjantaina ajettujen lajitteluiden ykköseksi ajoi Jarkko Jylhä, jonka ensimmäinen veto olisi jo riittänyt kärkipaikkaan. Puuppolalainen laittoi kuitenkin toisella vedollaan lapun lattiaan ja takoi pöytään 92 pisteen suorituksen.

Illan suurimmasta yllätyksestä vastasi lajittelun toiseksi ajanut Matti Haapala, joka kärsi lukuisista teknisistä ongelmista etenkin viime vuonna. Haapala taittoi farmarimallin BMW M3:sen komeasti 86 pisteeseen. Lajitteluissa kolmannen sijan nappasi Juha Pöytälaakso 85 pisteellä.

Lauantaina kaaviovaiheessa ennakkosuosikit pitivät pintansa, eikä yllättäjille ollut statistien roolia isompaa ruutua tarjolla. Jylhä selvitti Top8-vaiheessa tieltään Jere Väliniemen puhtaasti edeten finaalipareihin.

Lauri Heinonen oli mukana laina-autolla, kun alla oli Nissanin sijaan BMW. Heinosen oma auto oli vasta matkalla Suomeen Irlannin EM-osakilpailusta. Tämä ei EM-mitalistin vauhtia hidastanut, sillä porilainen selvitti tiensä Top4-vaiheeseen kukistamalla Herman Fleenin.

Top8-vaiheessa kohtasivat myös Krisse Aalto ja edellisen kauden avauskisan kolmonen Ville Kaukonen. Pari kääntyi Aallon eduksi, kun Kaukonen teki omalla lead-vuorollaan ajovirheen ja suistui radalta.

– Ajovirhe, ei siinä sen kummempaa. Krisse ajoi oman leadinsa tosi hyvin ja itse tein siinä virheitä. Oli pakko laittaa kaikki peliin.

Aallon tiimikaveri Juha Pöytälaakso sai Top8-vaiheessa vastaansa Kim Kosken. Päivä alkoi paistaa Power2Drift-teamin pilttuuseen astetta kirkkaammin, kun Pöytälaaksokin selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon. Erikoiseksi Pöytälaakson kisan teki se seikka, että hän oli päässyt suoraan Top8-vaiheeseen.

– Vähän tatsi kärsii, kun aamutreenien jälkeen vasta tässä vaiheessa pääsee ajamaan, mutta ihan ok vetoja, Pöytälaakso summasi.

Pienet erot ratkaisivat

Top4-pareiksi muodostuivat Jylhä vastaan Heinonen ja Aalto vastaan Pöytälaakso, joista ensiksi mainittu kaksikko tarjosi viihdettä koko rahalla. Kumpikin ajoi virheettömän lead-vedon, joten ratkaisevaksi muodostui chase-ajo. Siinä tuomaristo arvio paremmaksi Jylhän.

Toisessa parissa Pöytälaakso ajoi omalla lead-vuorollaan karkuun Aallolta, joka teki muutamia selkeitä virheitä radan alkuosalla. Selitys löytyi ratin ja moottorin väliltä.

– Oli alussa vähän ohjelmaa, kun ohjaus menee välillä jumiin. Ongelma oli jo perjantaina lajitteluissa, eikä se poistunut missään vaiheessa. Toivottavasti ensi viikolla löydetään lääkkeet siihen, koska ajan viikonloppuna villillä kortilla Suomen EM-osakilpailussa.

Pronssifinaalissa Heinonen näytti, ettei laina-autoon totuttelu vaatinut pitkää aikaa. Porilainen nappasi kisan kolmannen sijan.

– Kyllä sitä alkaa oppia tämän auton metkut. Ihan täyttä ei uskalla pidon puolesta ottaa tästä autosta, mutta ihan hyvin on mennyt. Pitää olla tyytyväinen. Jos olisi ollut päivä enemmän aikaa säätää, autosta olisi saatu varmaan sellainen Jylhän kaataja, Heinonen naurahti.

Finaalissa nähtiin avauskisan uusinta. Tällä kertaa molemmat ajoivat virheettömän lead-vedon, mutta kumpikin teki tuomariston silmissä chase-ajossaan selkeitä virheitä. Näin ollen ratkaisua haettiin One more time -uusinnasta. Voittajaksi selvisi tuomariston pitkän mietinnän jälkeen Jylhä.

– Kyllä maistuu! Oli supersiistit vedot ja oli tosi nättiä painaa “Pöntisen” kanssa. Kisan ja lajittelun ykkönen, ei tämän paremmin voi mennä. Kaksi kisaa ja kaksi voittoa, kausi on lähtenyt todella hyvin liikkeelle, Jylhä totesi finaalivetojen jälkeen.

SM Pro -luokan kauden kolmas kisa on heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Lahdessa. 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com