Jyräävätkö Pietarisen veljekset tuplamestaruuteen? – “Tsempataan toisiamme”

28.9.2018 / 13:50
Nouseeko Henrik Pietarinen viikonloppuna SM2-luokan mestariksi? (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina Turun ja Salon maisemissa. Toni Gardemeisterin johtama TGS Worldwide -tiimi on jo varmistanut tiimien Suomen mestaruuden, mutta lähtee nälkäisenä metsästämään lisää SM-mitaleita kuljettajilleen ja kartanlukijoilleen.

TGS Worldwide varmisti tiimien Suomen mestaruuden jo edellisessä Sastamalan osakilpailussa, mutta suuntaa kauden viimeiseenkin koitokseen tavoittelemaan voittoja kovalla kuljettajakattauksella. Tiimin vahvuuteen kuuluvat päätösosakilpailussa Eerik Pietarinen, Marko Mänty, Ville Pynnönen, Pasi Lyytikäinen, Henrik Pietarinen, sekä Samuli Vuorisalo. Aiemmissa osakilpailuissa mukana nähty Kristian Kiviniemi ei osallistu viimeiseen osakilpailuun.

– Voittoa lähdetään hakemaan. Eiköhän Eerik yritä päättää kauden hyvällä ajolla ja voitolla. Tietysti kaikki muutkin yrittävät ajaa pisteitä kotiin. Katsotaan, jos “Henkka” (Henrik Pietarinen) pääsisi jopa mestaruuteen asti nousemaan. Samulillakin on mahdollisuus jopa kultaan asti. Latausta riittää vielä, vaikkakin viimeinen kilpailu voidaan ajaa ilman paineita, tiimipäällikkö Toni Gardemeister pohtii ennen kauden viimeistä SM-rallia.

Huimaa kautta ajava 24-vuotias Eerik Pietarinen varmisti jo edellisessä osakilpailussa SM1-luokan mestaruuden, joten suurimmat paineet ovat jo karisseet tuusulalaisen olkapäiltä.

– Hyvillä odotuksilla kohti viikonloppua ja voittoa lähdetään tottakai taas hakemaan. En tiedä pystyykö vetämään rennommin nyt, kun mestaruus on jo ratkennut, mutta nyt ei tarvitse ainakaan miettiä niitä pisteitä. Yritetään ajaa mahdollisimman hyvin, lupaa Pietarinen.

Eerikin veljellä Henrik Pietarisella on mahdollisuudet tuoda toinenkin mestaruuspokaali Pietarisen perheeseen, sillä hän on SM2-luokassa ainoastaan neljä pistettä perässä kärkipaikalla olevaa Esa Ruotsalaista. SM2-luokan neljän kärjellä on kaikilla vielä mahdollisuudet jopa luokkavoittoon, joten viimeinen osakilpailu voi vielä muuttaa sijoituksia suuntaan jos toiseen.

– Ihan hyvillä fiiliksillä mennään. Täytyy lähteä ihan normiajoa ajamaan ja katsoa sitten miltä näyttää. Samalla tavalla yritetään kuin aina ennenkin, suunnittelee nuorempi Pietarinen.

Pietarisen veljekset ovat takoneet vakuuttavaa jälkeä rallin parissa tällä kaudella. Isoveli Henrik nappasi Suomen mestaruuden lisäksi Suomen MM-rallin WRC2-luokan voiton, kun pikkuveli Henrik ajoi samana viikonloppuna Nelivetomieskilpailun voittoon. Veljekset saavat myös toisiltaan tukea ja neuvoja matkan varrella.

– Katsotaan yhdessä mitä toinen voisi tehdä toisin, perusjuttuja. On siitä aina jotakin hyötyä, valaisee Henrik.

– Kyllä ajamisesta ja ralliasioista veljen kanssa jutellaan ja tsempataan toisiamme, lisää Eerik.

Teksti: TGS Worldwiden tiedote


Facebook kommentit