MOTORSPORT

Jyväskylän MM-ralli säilyy nelipäiväisenä – “En näe mitään syytä”

MM-ralli on viime aikoina ollut tapetilla erityisesti kilpailun ulkopuolisten asioiden takia. On puhuttu niin kilpailujen pituuksista kuin ralleissa käytettävästä kalustosta.

Jyväskylän MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kertoo, että rallin tulevaisuudesta on käyty keskusteluja.

– Juuri viime viikolla FIA kertoi uusista ajatuksista ja meillä oli itse asiassa nyt alkuviikosta palaveri kaikkien järjestäjien kanssa ja keskustelimme näistä muutoksista.

Tarkiainen sanoo, että kisajärjestäjillä on tällä hetkellä “aika vapaat kädet” sen suhteen, millaisen rallin he aikovat tehdä.

– Jotkut rallit tekevät lyhyttä formaattia jo tänä vuonna, muun muassa Sardinia ja Latvia; aloitetaan perjantaiaamuna Shakedownilla ja siitä ajetaan noin kaksi ja puoli päivää rallia.

– Kenian Safarirallissa ajetaan keskiviikkona Shakedown ja torstaina alkaa ralli, mutta siellä ajetaan pitempiä päiviä.

– Kisat ovat tältä väliltä. Luulen, että yleisömme ja kaikkien muidenkin toive varmasti on se, että yritämme pitää tapahtuman aika lailla tässä formaatissa, missä se nyt on; torstai-iltana aloitus ja maali sunnuntaina. Ajetaan ihan oikeasti kilpaa kolme päivää ja vähän päälle.

Tarkiainen sanoo, ettei Jyväskylässä ole tarkoitus siirtyä kompaktimpaan pakettiin.

– Se on meille hyvä ja toimiva formaatti ja niin kauan, kun meidän yleisö tykkää ja niin kauan, kun saadaan tekijöitä, jotta pätkät pystytään ajamaan, en näe mitään syytä lähteä muuttamaan sitä. Toisaalta palautettakaan ei ole tullut, että ralli kestäisi liian kauan; se täällä on hyvä, että ihmiset tykkäävät katsoa rallia.

Pakon sanelemana Jyväskylässäkin jouduttiin vuonna 2021 tekemään typistetympi ralli. Silloin perjantaina ajettiin Shakedown ja kisa päättyi sunnuntaina.

– Suomessa, toisin kuin monissa muissa maissa, tällaiset isot yleisötapahtumat elävät lipunmyynnistä, eikä valtion turistitoimiston myöntämistä miljoonista, Tarkiainen sanoo vihjaten MM-rallikartalle mielivän Irlannin tilanteesta.

– Kyllä meidän täytyy tarjota yleisölle jotain. Tietysti mitä enemmän rallissa on päiviä, sitä enemmän ehtii myydä lippuja. Se on raaka totuus ja se täytyy pitää mielessä, että tällaisen tapahtuman järjestäminen ei ole mitään halpaa lystiä ja jollain se täytyy rahoittaa, hän muistuttaa.

Tämän vuoden tapahtumasta kilpailunjohtajalla on isot odotukset.

– Viime vuonna oli yli 60 autoa viivalla ja tänä vuonna JWRC-kuskit tulevat mukaan. Heitä oli Ruotsissa 19 ja jos mennään “vanhoihin hyviin aikoihin” meillä voi olla osallistujia noin 80 tai ylikin.

– Huoltoparkissa voi tila käydä ahtaaksi, mutta kaikki ovat tervetulleita, jotka vain viivalle kykenevät, Tarkiainen hymyilee.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com