MOTORSPORT

Jyväskylässä pettynyt Lappi käänsi katseet heti kohti Saksaa – “Voitetaan”

Viime vuonna Suomen MM-rallin voittaneelle Esapekka Lapille tämänvuotinen Keski-Suomen sorasirkus oli yksi uran suurimmista pettymyksistä tähän mennessä. Taival kärkikolmikon ulkopuolella päättyi ulosajoon ja keskeytykseen viimeisen ajopäivän ensimmäisellä erikoiskokeella.

Viime sunnuntaina Toyotan varikolla Jyväskylässä Suomen MM-rallin päättymisen jälkeen nähtiin varsin kuvaava tilanne, kun viimevuotinen voittaja Esapekka Lappi seurasi Ott Tänakin voitonjuhlia siviilivaatteet yllään. Tänakin poistuessa varikolta (kuva yläpuolella) kohti palkintoseremoniaa, Lapin kasvoillekin nousi hymy. Vaikka pettymys Lapilla olikin kova, niin tallikaverin voiton puolesta tottakai pystyi iloitsemaan. Lappi todellakin tiesi miltä Tänakista tuntui.

– Onhan se tietysti hyvä asia tiimille, ykkönen ja kolmonen. Tiimi on varmasti tyytyväinen tulokseen, Lappi kommentoi UrheiluUutiset.comille.

Lapille itselleen huippu-urheilu näytti vuoden sisään sen hienoimman ja raadollisimman puolensa, kun vuoden takaiset voittojuhlat vaihtuivat nyt ulosajon myötä keskeytykseen ja isoon pettymykseen.

– Kyllä, näinhän se on. Toisaalta kyllähän se tilanne olisi ollut vielä raadollisempi, jos olisi oltu ajamassa voitosta. Onhan se tottakai harmi aina, mutta enemmän olisi harmittanut, jos olisi ollut kunnon taistelussa. Onneksi tämä ei vaikuttanut tiimipisteisiin. Henkilökohtaisella puolella oli se isoin pettymys, Lappi kuvaili.

Perjantain ja lauantain väliselle yötauolle Lappi saapui kahdeksannella sijalla ja ero kärkeen oli ehtinyt kasvaa jo reiluun minuuttiin. Lauantain erikoiskokeilla Lappi oli Tänakin jälkeen koko porukan toiseksi nopein kuljettaja nousten neljä sijaa ylöspäin neljänneksi, mutta lopulta nousujohteinen kilpailu päättyi sunnuntain ensimmäiselle erikoiskokeelle Laukaaseen.

– Hieman liian kovaa tultiin mutkaan ja ei vaan tie enää riittänyt. Auton perä tippui ojaan ja osui saman tien kantoon. Siitä se sitten pyöri tiellä, mutta ei kaatunut. Tuo sama olisi voinut käydä jo perjantaina, oltiin niin monta kertaa jo silloin ojassa, Lappi kuvaili.

Lapin kartanlukija Janne Ferm komppasi kuljettajansa näkemystä tapahtuneen suhteen.

– Napsun verran liian kova tilannenopeus näin jälkikäteen ajateltuna, mutta jälkikäteenhän näitä on aina helppo arvioida. Yritettiin, mutta kuitenkin omasta mielestämme pysyttiin siinä turvallisella puolella. Siihen oli vain sitten liikaa “santsia” ja noin kävi. Vähän optimistinen ehkä oli tulonopeus siihen, mutta se on rallia, Ferm kuvaili.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Saksassa ja avauserikoiskoe on ohjelmassa torstaina 16. elokuuta.

– Nyt ei muuta kuin nuollaan haavat ja Saksaan. Sehän on ihan eri kisa. Ajettiin sinne hyvät testit ennen Jyväskylää, Ferm taustoitti.

Vuonna 2016 Saksassa WRC2-luokan ykköseksi ajanut Lappi oli tulevan kilpailun tavoitteen suhteen lyhytsanainen, mutta sitäkin varmempi asiastaan.

– Voitetaan, Lappi päätti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com