MOTORSPORT

Kahta luokkaa SM-sarjassa urakoivalla Rajalalla kiireiset kilpailupäivät – “Pitäisi mennä jo”

Joni-Pekka Rajala jos kuka tietää sen miltä menestyminen kotimaisessa autourheilussa tuntuu. Rajalan palkintokaapista kun löytyy kuusi rallicrossin Suomen mestaruutta ja yhteensä 39 SM-mitalia autourheilun eri lajeista. Myös tänä kesänä Rajala urakoi rallicrossin SM-sarjassa kahdessa eri luokassa.

Rallicrossin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin toukokuun viimeisenä viikonloppuna Kaanaan radalla Tampereella. Joni-Pekka Rajalan osalta sarja lähti käyntiin kahdella kakkossijalla ja avausosakilpailun jälkeen sijoitus myös SRC- ja Autokrossi-luokan SM-pisteissä on toinen.

– Erittäin hyvä aloitus kauteen. Todella hyvä fiilis jäi tästä, Rajala kommentoi UrheiluUutiset.comille pari viikkoa sitten Kaanaassa, kun päivän urakointi oli suoritettu.

Urakkaa todella riitti, sillä kahdessa luokassa selviytyminen molemmissa aina finaaleihin asti toi Rajalalle helteisissä olosuhteissa ajettavaa yhteensä kahdeksan alkuerän, kahden semifinaalin ja kahden finaalin verran. Eli 12 kilpailulähtöä yhteen päivään ja kierroksia yhteensä 48 kappaletta.

– Kun kilpailee kahdessa luokassa, niin siitä saa vain hyvän fiiliksen. Kun toinen luokka kulkee, niin siitä on sitten aina kiva hypätä toiseen autoon ja toiseen luokkaan. Jotenkin se menee niin, että kun toisessa onnistuu, niin sitten myös toisessa yleensä onnistuu, Rajala pohti.

 

Hae Lainaa

 

“Kaikki on mahdollista”

Kiireisimmät hetket Rajalalla osuivat finaalivaiheeseen, kun Autokrossi-luokan finaalin jälkeen kuljettajien ajaessa autojaan kohti varikkoa, samaan aikaan lähtösuoralla aseteltiin jo SRC-luokan finaalikuusikkoa lähtöruutuihinsa.

– Kyllä siinä tuli kiire! Autokrossin finaalin jälkeen ne vielä pysäytti minut, jotain mittaushommaa. Sanoin, että olisi kiire toiseen finaaliin, pitäisi mennä jo. Kyllähän ne sitten odotti. Kun kuitenkin saa ajaa kahta luokkaa, niin niiden pitää odottaa niin kauan, että kaikki ehtii mukaan, Rajala naurahti.

Kahta luokkaa urakoidessa aikaa varikolla ei juurikaan ehdi viettämään. Rajalan mukaan toista luokkaa ajaessa ei ajatus karkaa kesken ajon vielä sen toisen luokan tulevaan lähtöön.

– Ei siinä ehdi miettimään. Ajaa maaliin ja sitten siitä uusi lataus seuraavaan lähtöön. Ja apuahan siitä on sen kautta, että näkee radan tuoreen tilanteen ja ne mahdolliset huonot paikat valmiiksi. Tietää mitä on edessä. Kyllä siinä on paljon hyviäkin puolia, Rajala kuvailee.

Monet kuljettajat tuskailivat Kaanaan kilpailupäivän aikana autojensa tekniikkamurheiden kanssa. Rajalan tiimissä kahden auton osalta kaikki sujui niin kuin oli suunniteltu.

– Autojen suhteen ei mitään suurempaa ongelmaa ollut koko päivän aikana, perushuoltoa vain. Renkaita kului paljon.

Seuraavaksi Rajala nähdään jälleen kilpailemassa kansainvälisissä ympyröissä, kun porilainen osallistuu tulevana viikonloppuna Norjan Hellissä rallicrossin MM-osakilpailuun itävaltalaisen Stard-tiimin Ford Fiesta Supercar -autolla. Rajalan tiimikaverina on latvialainen Janis Baumanis, joka on neljän ajetun osakilpailun jälkeen kuljettajien MM-sarjassa yhdeksäntenä.

– Toomas Heikkinen sitä ehdotti, että tälläinen mahdollisuus olisi. Tehtiin sitten sopimus. Kalusto on hyvä, Baumanis on tehnyt sillä hyviä tuloksia tänä vuonna. Semifinaalipaikkaa lähdetään tavoittelemaan, Rajala suunnitteli ja myönsi, että Stardin kanssa saattaa tänä vuonna olla luvassa muitakin MM-osakilpailuja.

– Kaikki on mahdollista.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com