MOTORSPORT

Kajaanilainen rallilupaus teki tilastohistoriaa – “Auto tuotiin jälleen maaliin”

Rallin SM-sarjassa SM4-luokka kulki talvikaudella kajaanilaisen Oskari Heikkisen komennossa.

Rallin SM-sarjassa siirryttiin viime vuonna SM4-luokan osalta kilpailemaan V1600-luokan kalustolla. Äärimmäisen tasaiseksi luokaksi heti alusta lähtien osoittautunut SM4-luokka tarjosi kuudessa ensimmäisessä SM-rallissa kuusi eri luokkavoittajaa, kunnes Oskari Heikkinen teki tältä osin tilastohistoriaa, viemällä nimiinsä kuluvan kauden kaksi ensimmäistä SM-rallia Rovaniemellä ja Kouvolassa.

– Kouvolan seudun pikataipaleet olivat juuri niin haastavat kuin osasimme odottaa. Lisäksi saimme kokea miltä tuntuu kilpailla keskellä kunnon talvista lumimyrskyä, joka aiheutti ongelmia monelle kanssakilpailijalle. Myös meillä oli omat haasteensa, kun kahdella viimeisellä pikataipaleella tien pinnalla ollut runsas irtolumi aiheutti erityistä tarkkuutta jarrutuspaikkojen kanssa, Heikkinen kommentoi tiedotteessaan Kouvolan SM-rallin jälkeen.

Rovaniemellä Heikkisen ja kartanlukija Saku Hämäläisen voittomarginaaliksi tuli reilu minuutti, kun taas Kouvolassa eroa toiseen sijaan kertyi 48,3 sekuntia.

– Auto tuotiin jälleen maaliin ja palkintona oli lähes minuutin marginaalilla kerätty täysi pistepotti. Parempaa tulosta emme olisi voineet saavuttaa, SM4-luokkaa talvikauden jälkeen 22 pisteellä johtava Heikkinen iloitsi.

Viime vuonna Seinäjoen SM-rallissa SM3-luokassa toiseksi sijoittunut Juho Koski-Lammi avasi kautensa Kouvolassa ja SM4-luokassa, allaan rata-autosta V1600-luokan ralliautoksi tehty Volkswagen Polo. Heti avauserikoiskokeella Koski-Lammi näytti nopeutensa, ajamalla pohja-ajan lähes viiden sekunnin erolla Heikkiseen nähden. Toisella erikoiskokeella Heikkinen oli nopein, mutta Koski-Lammi säilytti luokkajohtonsa kahden sekunnin turvin.

Kärkikaksikko oli jo tässä vaiheessa kilpailua karannut täysin omille sekuntiluvuilleen ja luvassa näytti olevan hieno kaksintaistelu voitosta, mutta kolmannella erikoiskokeella Koski-Lammi ajautui vaikeuksiin.

– Kolmannella erikoiskokeella auton alustaan tuli pari kovaa iskua ja öljyvalo alkoi vilkkumaan. Tästä syystä oli edessä pysähtyminen erikoiskokeella. Vikaa ei autosta kuitenkaan löytynyt, mutta takkiin oli ehtinyt tulla jo neljä minuuttia. Neljännen erikoiskokeen jälkeen oli edessä keskeytys huoltoon, Koski-Lammi harmitteli.

 

Jere Pensas taituroi Renaultin Kouvolan lumisateessa SM4-luokassa kolmanneksi (Kuva: Taneli Niinimäki).

 

 

“Kolmospaikka piti turvata”

Miko Kiminki oli viidessä aiemmassa SM-rallissa sijoittunut kertaalleen SM4-luokassa kolmen parhaan joukkoon, kun viime vuoden Mikkelin SM-ralli päättyi kolmanteen sijaan. Nyt tuli hieno kakkossija, kauden ensimmäisestä kilpailusta. Kolmanneksi puolestaan ajoi Jere Pensas, SM4-luokan viime vuoden pronssimitalisti, jolle palkintosijoitus SM-sarjassa oli kolmas.

– Ensimmäisellä erikoiskokeella ajo oli liian varovaista, ero pohja-aikaan pääsi venähtämään liian isoksi. Kolmas pätkä oli pohjiltaan jäinen ja osaksi soralla. Lumisesta pinnasta huolimatta tie oli hyvässä kunnossa ja siellä pääsimme ajamaan hyvin nuotin mukaan, Pensas kertasi kilpailun kulkua.

Pensas jäi kauden avauksessa Rovaniemellä seitsemänneksi, joten mitalitavoitteen kannalta nyt tullut kolmas sija oli pohjanmaalaiselle rattitaiturille äärimmäisen tärkeä tulos.

– Ei ollut mikään nautinto ajaa pätkiä toiseen kertaan. Se kun tuollainen V1600-luokan auto lähtee urasta, niin se menee kuinka sattuu. Kun ei ole voimaa varastossa, aikaa hukkuu paljon, kun pitää kelata vauhtia uudelleen. Toiseen kertaan ajettavaa tietä oli yli 40 kilometriä, Pensas kuvaili kilpailun olosuhteita.

Ennen viimeistä erikoiskoetta neljäntenä ollut Konsta Saarinen oli jäänyt kolmantena olleesta Pensaasta 6,5 sekuntia, mutta Pensas ei enää kilpailun loppuvaiheessa paikastaan kuitenkaan luopunut.

– Kakkospaikkaan meillä ei ollut enää ajamalla mahdollisuuksia, mutta kolmospaikka piti turvata. Viimeisellä pätkällä otettiin loppukiri ja sillä pidettiin kolmostila helposti itsellä. Kun ei ollut rahkeita parempaan, niin sijoitukseen ja SM-pisteisiin täytyy olla tyytyväinen, Pensas korosti.

Vasta 16-vuotias Saarinen taituroi Rovaniemellä komean kakkossijan, mutta Kouvolassa auton tekniikkamurheet veivät mahdollisuuden taistella toden teolla kärkisijoista.

– Moottori oli koko kisan ajan vikatilassa ja varoitusvalot vilkkuivat kojetaulussa. Tehoja oli hukassa arviolta kolmannes, joten kärjen vauhtiin ei ollut saumoja. Kilpailun aikana moottorinohjauksen häiriölle ei pystynyt tekemään mitään, nollailtiin vain vikakoodeja. EK4:n maalin jälkeen päästiin juuri ja juuri liikkeelle, kun moottori lakkasi hetkeksi reagoimasta kaasupolkimeen, Saarinen kuvaili omaa “Via Dolorosaansa”.

Neljännen sijan myötä Saarinen säilytti kuitenkin kakkospaikkansa SM4-luokan pisteissä.

– Neljäs sija on oikein hyvä näiden vaikeuksien jälkeen. Sarjassa kärkikuski hieman karkasi, mutta meidän kakkossija säilyi ja saatiin jopa vähän kasvatettua piste-eroa takana tuleviin, Saarinen totesi tyytyväisin mielin.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Liedon seudulla lauantaina 29. toukokuuta.

Kouvolan SM-ralli 2021 ja SM4-luokan lopputulokset

1) Oskari Heikkinen (Ford Fiesta) 1.06.32,1
2) Miko Kiminki (Ford Fiesta) + 48,3
3) Jere Pensas (Renault Megane) + 1.10,8
4) Konsta Saarinen (Ford Fiesta) + 1.26,9
5) Kimi Hirvonen (Ford Fiesta) + 2.22,0
6) Valtteri Koski (Honda Civic) + 2.27,0
7) Vesa Hirvonen (Toyota Yaris) + 3.13,0
8) Markus Heikkinen (Toyota Corolla) + 4.10,6
9) Walle Pajuoja (Renault Megane) + 4.58,5

Heikkisen keskinopeus: 100,8 km/h
Pohja-ajat: Heikkinen 4, Kiminki 1, Koski-Lammi 1

SM4-luokan SM-pisteet 2/6 osakilpailua

1) Oskari Heikkinen (Kaj-UA) 59
2) Konsta Saarinen (PR-Racing) 37
3) Valtteri Koski (AL-Härmä) 28
4) Jere Pensas (LaihUA) 24
5) Markus Heikkinen (KUA) 19
6) Miko Kiminki (LapinlAU) 18
7) Leevi Lassila (LvanUA) 16
8) Pasi Lahtinen (KorUA/MK) 11
9) Kimi Hirvonen (K-KUA) 10
10) Juha Karjalainen (AL-Myrskylä) 8

Nykyisen SM4-luokan osakilpailuvoittajat aikajärjestyksessä

1) Petteri Jäppinen (Rovaniemi 2020)
2) Tommi Mäkinen (Mikkeli 2020)
3) Sami Korvola (Joensuu 2020)
4) Niklas Heino (Kouvola 2020)
5) Toni Herranen (Seinäjoki 2020)
6) Oskari Heikkinen (Rovaniemi 2021)
7) Oskari Heikkinen (Kouvola 2021)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet, Facebook

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com