MOTORSPORT

Kaksi palkintosijoitusta Itävallasta nostivat Korpivaaran sarjassa toiseksi

Ilmari Korpivaara oli saksalaisen tiimikaverinsa Benjamin Mazatisin kanssa kolmas ja toinen viime viikonloppuna Red Bull Ringillä Itävallassa ajetussa rata-autoilun GT4 Central European Cup -sarjan toisena kilpailuviikonloppuna.

Ilmari Korpivaaralle ja Benjamin Mazatisille sunnuntain toinen sija oli jo kolmas peräkkäinen palkintosijoitus. Kahden Red Bull Ringin palkintosijoituksen myötä kaksikko nousi sarjapisteissä toiseksi.

– Kun suunnittelimme kilpailuviikonlopun strategiaa ajoparini kanssa, päätimme että hyvien pisteiden varmistaminen on prioriteetti yksi. Ensimmäisen voiton saavuttaminen tältä kaudelta näytti Red Bull Ringin radalla mahdollisesti turhan haasteelliselta tavoitteelta. Ratana Red Bull Ring on hyvin nopea, mikä ei ole KTM X-BOW GT4 -auton vahvuuksia, Korpivaara sanoo.

Korpivaaran viikonloppu Red Bull Ringillä oli kuitenkin erittäin onnistunut, kun huomioidaan että hän ajoi radalla ensimmäistä kertaa.

– Red Bull Ringin rata näyttää aluksi helpolta, mutta kun aletaan hiomaan viimeisiä kymmenyksiä, muuttuu se paljon haastavammaksi, Korpivaara kuvailee.

Lauantai-aamuna ajetuissa aika-ajoissa kierrosajat oikeuttivat Mazatisin ajamaan kahdeksanteen lähtöruutuun ja Korpivaaran kuudenteen, Korpivaaran ollen paras KTM X-BOW GT4 -kuljettaja. Hyvä vire jatkui myös kilpailuissa ja Korpivaara pystyi kaventamaan eroa nopeimpiin autoihin.

– Pystyin pitämään hyvän vauhdin myös kilpailulähdöissä. Sunnuntaina toiseen kilpailuun lähdin kuudennesta lähtöruudusta ja ajovuoroni lopussa olin jo toisena, Korpivaara iloitsi.

Seuraava osakilpailu ajetaan Saksassa Nurburgringin legendaarisella moottoriradalla kesäkuun lopussa. Tiukka kilpailu sarjapisteistä jatkuu ja mukaan on mahdollisesti tulossa lisää haastajia eri automerkeiltä.

Teksti: Ilmari Korpivaaran tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com