MOTORSPORT

Kaksi suomalaista mukana Formula 4 NEZ-avauksessa Venäjällä

Formula 4:n Pohjoismaiden mestaruussarja NEZ käynnistyy tänä viikonloppuna Smolenskissa, Venäjällä. Mukana kauden avausosakilpailussa nähdään kaksi suomalaista.

Formula 4:n NEZ-sarjan kauden avausosakilpailu Smolenskissa, Venäjällä avattiin perjantaina vapaiden harjoitusten merkeissä ja sää ainakin suosi, kun elohopea lämpömittarissa kipusi auringonpaisteessa jopa yli parinkymmenen asteen. Lauantaille ja sunnuntaille on kuitenkin luvattu sateista säätä, jopa myrskyä, joten perjantain kesäinen keli saattaa jäädä tänä viikonloppuna yhden päivän ihmeeksi.

Aika-ajoja ajetaan kahteen kertaan, lauantai- ja sunnuntai-aamuna. Lauantaina ohjelmassa on lisäksi kaksi kilpailulähtöä ja sunnuntaina kolmas kilpailulähtö. Mukana kauden avausosakilpailussa on yhteensä 12 kuljettajaa, joista peräti seitsemän on venäläisiä. Suomalaisia mukana on kaksi, Konsta Lappalainen, sekä Jesse Salmenautio. Hollannista, Sveitsistä ja Ruotsista tulee jokaisesta yksi kuljettaja.

Perjantaina ajetuissa ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa Salmenautio ja Lappalainen nappasivat sijat kolme ja neljä. Toisissa vapaissa harjoituksissa Lappalainen paransi nousten koko porukan ykköseksi.

Sarjassa ajetaan tänä vuonna kahdeksana viikonloppuna yhteensä 24 kilpailulähtöä. Suomessa ja Hämeenlinnan Ahvenistolla sarja vierailee 1.-2. syyskuuta.

Formula 4 NEZ kuljettajat 2018

Konsta Lappalainen
Jesse Salmenautio
Freek Schothorst (NED)
Patrick Schott (SUI)
Pavel Bulantsev (RUS)
Aleksander Vilaev (RUS)
Nikita Aleksandrov (RUS)
Ivan Berets (RUS)
Artem Lobanenko (RUS)
Ican Shvetsov (RUS)
Michael Belov (RUS)
Isac Blomqvist (SWE)

Kilpailukalenteri

05.-06.05. Smolensk, Venäjä
02.-03.06. Nizni Novgorod, Venäjä
11.-12.08. Moskova, Venäjä
17.-19.08. Moskova, Venäjä
01.-02.09. Ahvenisto
15.-16.09. Pärnu, Viro
20.-21.10. Assen, Hollanti

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com