Kaksi voittoa viikon sisään? Lindholm ennakkosuosikkina Ruotsiin – “Ajetaan kovaa”

13.2.2020 / 18:50
Emil Lindholm Tunturirallissa tammikuussa (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuosi sitten länsinaapurissamme erinomaisen kilpailun ajanut Emil Lindholm suuntaa tämänvuotiseen Ruotsin MM-ralliin hyvässä iskussa. GRX Teamin kuljettaja metsästää toista voittoaan viikon sisään, päättyihän viime viikonloppuna ajettu Mikkelin SM-ralli Lindholmin voitonjuhliin.

Emil Lindholm, 23, kilpailee nyt rallin MM-sarjassa seitsemättä kertaa ja Ruotsin MM-rallissa toista kertaa. Viime vuonna Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa nappasivat Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokasta Volkswagen Polo GTI R5 -autolla hienon kakkossijan. Tänä vuonna Lindholm kilpailee TGS Worldwiden Skoda Fabia R5 Evolla ja luokka vastaa samaa kuin vuosi sitten, kantaen tosin nyt nimeä WRC3.

– Jos tästä tulee soraralli, niin pitää vähän miettiä vielä automme korkeutta ja jousituksen säätöjä. Viime viikonlopun voiton jälkeen on kiva lähteä ajamaan uutta rallia heti perään, Lindholm kommentoi tiedotteessaan.

Poikkeuksellisen lauha talvi on aiheuttanut Ruotsin MM-rallin järjestäjille unettomia öitä jo pitkään ja jo nyt reittiä on lyhennetty isolla kädellä. Viimeisimmän tiedon mukaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina tultaisiin ajamaan yhteensä 10 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan hieman alle 170 kilometriä.

– Sää- ja keliosuhteet ovat mitkä ovat, mutta teemme vallitsevissa olosuhteissa varmasti parhaamme. Kilometrejä on tänä vuonna sen verran vähän, että missään vaiheessa rallia ei voi antaa sekunteja ilmaiseksi. Meiltä löytyy kahdelta pätkältä incar-videoita, joita olemme selailleet ennen nuotitusta. Tehdään hyvät ja tarkat nuotit ja ajetaan kovaa. Hyvällä fiiliksellä kisaan lähdetään, Lindholm vakuuttaa.

Lindholm saa WRC3-luokassa vastaansa yhdeksän kuljettajaa. Kun nimilistaa katsoo, niin erinomaisen alkukauden rallin SM-sarjassa ajanut Lindholm nousee ehdottomasti luokan ennakkosuosikiksi numero yksi. Jari Huttusen kilpailutuntuma ennen nyt ajettavaa kilpailua on vähäinen, eikä Hyundailla olla yleensä ehditty Skodan vauhtiin. Huttusen taidot kuitenkin tiedetään ja kiuruveteläinen tulee varmasti olemaan mukana kärkitaistelussa, kunhan kilpailu käynnistyy. Eerik Pietarisen vauhti sen sijaan on vaisun Mikkelin SM-rallin jälkeen täysi kysymysmerkki.

Ulkomaisista kilpakumppaneista rallicross- ja ratatähti Johan Kristoffersson on valmistautunut tämänvuotiseen Ruotsin MM-ralliin hyvin, mutta Lindholmin vauhtiin ei ruotsalaisella pitäisi kuitenkaan olla mitään asiaa. Oliver Solberg kilpailee nyt ensimmäistä kertaa Skodalla ja kun alla on varsin runsaasti testikilometrejä, nousee norjalainen “ihmelapsi” ehdottomasti suomalaisten ykköshaastajaksi.

Luokan muut kuljettajat, virolaiset Raul Jeets ja Roland Poom, tshekki Filip Mares, puolalainen Michal Solowow, sekä isäntämaan “herrasmieskuljettaja” Joakim Roman saavat keskittyä taistelemaan WRC3-luokan jäännöspisteistä. Ennakkosuosikkien ajautuessa mahdollisesti ongelmiin kilpailun aikana, ensimmäisenä palkintopallin tuntumassa palkintosijoitusta “haistelemassa” ovat todennäköisesti Poom ja Mares.

– On harmi, että olosuhteet ovat mitkä ovat. Ruotsin pätkät ovat kivoja ajaa. Ruotsalainen tieprofiili yleisesti ottaen on hauska: aika paljon kääntyileviä, pitkiä pyöreitä mutkia. Siinä on fiilistä ajaa kunhan vain teiden pohjat kestävät nastarenkailla ajoa. Jos lunta ei ole, niin ajetaan joka tapauksessa vallitsevissa olosuhteissa virheettömästi ja kovaa. Tehdään mahdollisimman hyvä tulos niistä lähtökohdista jotka edestä löydämme, Lindholm sanoo.

Lindholm ei torstai-aamuna ajetulle testierikoiskokeelle osallistunut.

– Pätkä on niin huonossa kunnossa, joten on järkevämpää jättää se ajamatta, Lindholm kommentoi lyhyesti Facebook-sivullaan.

Ruotsin MM-rallin torstai-illan yleisöerikoiskoe Karlstadin raviradalla on peruttu. Näin ollen kilpailun avauserikoiskoe polkaistaan käyntiin perjantai-aamuna kello 9.42 Suomen aikaa.

Lue myös! Lindholmin paluu voittajaksi lähes vuoden tauon jälkeen – “Järkevää ja kontrolloitua” (9.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit