Kaksinkertainen Suomen mestari Asunmaa vaihtaa kalustoa – Hieno in-car-video Turusta!

22.9.2016 / 11:34

[ A- ] / [ A+ ]

Tampereen ympäristössä tulevana viikonloppuna ajettavaan rallin SM-sarjan kauden kuudenteen ja samalla viimeiseen osakilpailuun alavutelainen Teemu Asunmaa starttaa nautinnollisista asetelmista, kun hän ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat jo ehtineet varmistamaan toisen peräkkäisen SM2- eli tuotantoautojen luokan Suomen mestaruuden. Näin Hannu’s Rally Teamin kaksikko suuntaa Tampereelle hallitsevina ja myös tulevina Suomen mestareina.

Kuluneella kilpailukaudella viisi viidestä SM2-luokan voitosta napannut kaksikko suuntaa reitille viidentenä kilpailijaparina ja allaan heillä on poikkeuksellisesti 11 vuotta vanha N-ryhmäläinen Subaru Impreza WRX STi. Asunmaa ja Halttunen lähtevät kilpailuun katsomaan mihin heidän vauhtinsa iäkkäällä N-ryhmän kilpailukalustolla riittää. Vastaansa he saavat mm. Asunmaan R4-viritteisellä mestaruusautolla debytoivan Antti Selivaaran, jolla panoksena on yrittää neljänneltä sijalta nousta himmeimmille SM-mitaleille.

– Asetelmat kilpailulle ovat kieltämättä mielenkiintoiset, kun aikaisemmissa kilpailuissa olemme lähteneet luokkavoiton lisäksi kiusaamaan SM1- eli ns. superautojen luokan kuljettajia. Nyt lähdemme täysin riskittömästi ja maltilla matkaan ihan vain nautiskelemaan kaksinkertaisesta Suomen mestaruudesta. Tottakai kilpailuvietti pakottaa ajamaan sen mitä vanhasotaratsu meille tarjoaa, mutta sanotaan nyt näin, että ei jää kaivelemaan mikäli emme luokkavoittoa tällä kertaa saavuta, Asunmaa kertoo tiedotteessaan.

– Vaikka urani kolmas Suomen mestaruus on saavutettu, niin silti nälkää menestymiselle riittää. Näin ollen olemme jo kääntäneet katseet tammikuussa käynnistyvään uuteen kilpailukauteen ja saaneet asioita menemään oikeaan suuntaan. Toivotaan, että palapelin palaset loksahtelevat lisää kohdilleen ja pääsemme lyömään tulevan vuoden kuviot lukkoon, suvereenisesti rallin SM-sarjan SM2-luokan eli tuotantoautojen luokan tapahtumia hallinnut Asunmaa jatkaa.

Katso hieno in-car-video yläpuolelta!

Rallin SM-sarjan edellinen osakilpailu ajettiin Turussa elokuussa. Rallin viimeinen, yhdeksäs erikoiskoe nimeltään Raukkala, oli 16,8 kilometriä pitkä ja Asunmaa oli tuolla erikoiskokeella yleiskilpailun toiseksi nopein häviten pohja-ajan ajaneelle Juha Salolle vain 2,2 sekuntia. Asunmaa voitti Turussa SM2-luokan yli minuutin marginaalilla. Asunmaan taustatiimi on koko kauden ajan julkaissut tyylikkäitä in-car-videoita ja tässä tulee taas yksi sellainen. Hyppää Asunmaan ja kartanlukija Halttusen kyytiin Turun SM-rallin päätös-ek:lle!

Lähde: Teemu Asunmaan tiedote
Video: Teemu Asunmaan YouTube-kanava
Kuva etusivulla: Jari Nurminen


Facebook kommentit