Kalle Markkanen Peugeotilla Tunturiralliin – “Hyvä testijakso, tuntuma uuteen autoon on hyvä”

23.1.2019 / 15:21
Kalle Markkanen lähtee kauteen 2019 Peugeotilla (Kuva: Jaakko Parm).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjaan kaudelle 2019 Peugeot R2:lla ilmoittautunut Kalle Markkanen odottaa kauden avausta innoissaan.

Kalle Markkanen kilpailee Tunturirallissa nyt toista kertaa. Viime vuonna Markkanen nähtiin mukana Suomen Cupin puolella.

– Olemme ajaneet hyvän testijakson ja tuntuma uuteen autoon on hyvä. Vihdoinkin pääsemme tositoimiin, kun Arctic Lapland Rally pyörähtää käyntiin, Markkanen sanoo.

Testit pohjoisessa käynnistyivät kovassa pakkassäässä.

– Tulimme Rovaniemelle sunnuntai-aamuna ja pääsimme ottamaan tuntumaa pohjoisen teihin Printsport Racingin järjestämällä testierikoiskokeella. Autossa oli kaikki kunnossa ja se istui teille odotetusti. Pakkasta oli yli 30 astetta testin aikana ja etelästä ajettu huoltokalusto protestoi aluksi olosuhteita, mutta suostui lopulta yhteistyöhön, Markkanen kuvailee.

Tunturin reitti on aikaisempia vuosia nopeampi. Markkasen kyydissä istuva kartanlukija Kim Lehtola ei muista näin nopeaa Ristilammen pätkää koskaan ajetun aikaisemmin. Vajaat 50 kilometriä ajetaan upeaa rallitietä ja vauhtia on alusta loppuun erittäin paljon.

– Nyt ovat järjestäjät tehneet hyvää työtä, Lehtola kehuu.

– Tehdään hyvät nuotit ja lähdetään perjantaina mittaamaan vauhtiamme muihin. Emme osaa sitä etukäteen arvioida, mutta ajamme sen minkä osaamme. Katsotaan mihin se riittää. Upea ralli tästä on joka tapauksessa tulossa, Markkanen päätti.

Teksti: Kalle Markkasen tiedote


Facebook kommentit