MOTORSPORT

Kalle Rovanperä: ”Meillä ei ollut lainkaan etuautoa”

Kalle Rovanperän kilpailu Rallye del Cioccossa oli värikäs ja vaiherikas. Lauantaina ralli jäi kesken takajousituksen petettyä ja sunnuntain suoritusta hidasti vannerikko.

Parhaimmillaan ensimmäistä asvalttiralliaan Italiassa ajanut nuorukainen oli erikoiskokeilla kuudes. Keskeytyshetkellä lauantaina hän ajoi sijalla yhdeksän. Jos sunnuntaina vannerikon tarjonnut erikoiskoe otetaan pois laskuista, Rovanperä ja kartanlukija Risto Pietiläinen olisivat olleet sunnuntaisen ajopäivän kuudensia.

– Ihan hyvä maku jäi. Aika tapahtumarikas viikonloppu oli, kaikenlaista mahtui, Rovanperä totesi UrheiluUutiset.comille.

Italian asvalttiralleissa etuauton käyttö on sallittua. Tämä yllätti Rovanperän. Etuauto pystyy kuitenkin raportoimaan viime hetken muutoksia sääolosuhteissa ja tienpinnan liukkaudesta, ja hieman jopa helpottamaan kuskin urakkaa.

– Oltiin ainoa auto, jolla ei ollut lainkaan etuautoa lauantaina. Se oli vähän meidän oma vika. Tänään meilläkin oli sitten oma ”hiekka-auto”, kun iskä lähti siihen hommaan, Kalle Rovanperä kertoi.

Lauantain ajovirheen nuorukainen otti kuitenkin rehdisti omaan piikkiinsä.

– Ihan oli oma virhe. Hidas paikka, ja toisella ajokerralla se oli liukas ja siinä oli jotain puunporoa. Ihan hitaasti vaan valui siihen rotvallin reunaan. Ei siinä voinut oikein mitään.

Rovanperä ajoi Peugeot T16 –autolla, kun aiemimin Latviassa ja Suomessa hän on tottunut Skoda Fabiaan.

– Onhan se jonkun verran erilainen. Moottori on vähän kuin Super2000:lla ajaisi. Pitää ajaa yläkierroksilla, ja onhan toki autossa vähän erilainen alusta ja voimansiirtokin, mutta aika nopeasti siihen pääsi sinuiksi.

Rovanperä lentää maanantaina takaisin Suomeen. Pitkään lepotaukoa ei kuitenkaan ole luvassa, sillä kilpailukalenterin seuraava ralli Sanremo odottaa jo vajaan kahden viikon päässä.

– Ja tässä välissä testataan pari päivää renkaita Tahkolla jo ensi vuotta ajatellen, ja sitten tullaankin taas jo takaisin tänne, Rovanperä kertoi.

Lue myös Vannerikko Rovanperän harmina, Campedelli voitti

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com