MOTORSPORT

Kalle Rovanperä valloitti Latvian rallimestaruuden toisena vuonna peräkkäin

Kalle Rovanperä on varmistanut Latvian rallimestaruuden kuluvan kauden osalta jo tässä vaiheessa kautta, kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua. Rovanperä ajoi Etelä-Viro Rallissa yleiskilpailussa kolmanneksi, mutta oli Latvian mestaruuspisteistä ajavista kuljettajista ykkönen.

Tämä tulos riittää varmistamaan Kalle Rovanperälle, 16, mestaruuden jo tässä vaiheessa kautta, vaikka ajamatta on vielä kaksi osakilpailua. Mestaruus on Rovanperälle Latviassa jo toinen ja ne ovat tulleet peräkkäisinä vuosina. Jo viime kaudella Rovanperä teki rallin maailmanennätyksen olemalla kaikkien aikojen nuorin kansallisen rallisarjan pääluokan mestaruuden voittanut kuljettaja.

Etelä-Viro Rallin yleiskilpailun voittoon ajoi Georg Gross 9,6 sekunnin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Egon Kauria. Rovanperän sijoitus oli kolmas ja eroa kärkeen jäi lopulta 14,9 sekuntia, vaikka takaa-ajo aikasakkojen rasittamana olikin koko lauantain ajan hurjaa. Rovanperä sai kilpailun aikana aikasakkoja yhteensä 40 sekunnin verran ja tästä voidaankin tehdä laskutoimitus kuka oli rallin nopein kuljettaja.

Rovanperälle nuotteja tässä kilpailussa luki Jonne Halttunen.

UrheiluUutiset.com onnittelee kaksinkertaista Latvian mestaria!

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com