MOTORSPORT

Kalliokoskelle jääradan nelivetoluokan Suomen mestaruus – “Täydellinen päivä”

Rallicrossin Supercar-luokan hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski, 19, oli omaa luokkaansa lauantaina Kuusamossa ajetussa jääradan SM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa. Kalliokoski oli ykkönen Supercar-luokassa niin alkuerässä, kuin finaalissakin ja kuittasi Suomen mestaruuden maksimipistein, olihan Autoliitto Härmän kuljettaja ykkönen myös helmikuussa ajetussa Paltamon osakilpailussa.

Mitsubishi Lancer E4:llä jääradan SM-sarjaan osallistunut Jere Kalliokoski ei antanut Kuusamon osakilpailuissa muille kilpailijoille mitään mahdollisuuksia, vaan nuorukainen nappasi ykkössijat niin alkuerästä, kuin finaalistakin.

– Täydellinen päivä. Lunta satoi koko päivän, mutta tilannehan oli sama kaikille. Mitsubishi toimi loistavasti, eikä ajamisessakaan ollut ongelmia, Kalliokoski hehkuttaa tiedotteessaan.

Nelivetoisten Supercar-luokan SM-hopeaa nappasi Raahen Urheiluautoilijoita edustava Ari Perkiömäki ja SM-pronssi puolestaan ripustettiin Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Matti Santin kaulaan. Santille SM-mitali oli jääradalta jo uran 15.

– Matti onnitteli hienosti ja totesi, että nyt tuli kuljettaja, joka katkaisi meikäläisen mestaruusputken, Kalliokoski kuvaili konkarin ja nuoren kuljettajan kohtaamista.

Seuraavaksi Kalliokosken ohjelmassa on Albatec Racingin testiajot Ranskassa. Kalliokoski osallistuu tänä vuonna rallicrossin EM-sarjaan Albatec Racingin väreissä tallikaverinaan vuoden 2015 Euroopan mestari, norjalainen Tommy Rustad. EM-sarjan avausosakilpailu ajetaan Barcelonassa, Espanjassa 1.-2. huhtikuuta.

Supercar-luokan loppupisteet 2017

1) Jere Kalliokoski (AL-Härmä) Mitsubishi 66
2) Ari Perkiömäki (RaaUA) Ford 57
3) Matti Santti (KUA) Mitsubishi 54
4) Arto Vimpari (RoRa) Ford 47
5) Niko Korhonen (Kaj-UA) Mitsubishi 44
6) Jukka Pykäläinen (OrSUA) Ford 38

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Jere Kalliokoski (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com