MOTORSPORT

Kalliokosken kilpailutauko EM-sarjan osalta ohi – “Nyt haluan ajaa finaalissa”

Rallicrossin EM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Ruotsin Höljesissä. G-Fors-tiimissä Renault Cliolla kilpaileva alahärmäläinen Jere Kalliokoski hakee kilpailusta finaalipaikkaa.

Rallicrossin EM-sarjan kauden avaus ajettiin Barcelonassa, Espanjassa huhtikuussa, missä Jere Kalliokoskella, 21, oli tekemistä lähtöjen onnistumisen kanssa. Toinen osakilpailu ajettiin Belgiassa toukokuussa, sieltä irtosi kauden ensimmäinen lähtövoitto, mutta finaalipaikka luisui käsistä kilpakaverin avituksella ja auton tekniikan oikutellessa.

– Ensimmäinen kilpailu Barcelonassa oli aika tuskaista starttien takia, auto meni polvilleen lähdöissä. Belgiassa sain lähdöt onnistumaan. Semifinaalissa kuitenkin tuli vähän tälliä, laatikko alkoi hajota ja lopulta vielä jarrutkin katosivat, AL-Härmää edustava Kalliokoski muistelee.

Norjan rajan tuntumassa pienen kylän liepeillä sijaitseva Höljesin rata on saanut vuosien mittaan legendan maineen, eikä syyttä. Paikkakunnan metsiin pesiytyy kilpailuviikolla kymmeniä tuhansia rallicrossfaneja ja se luo kilpailulle aivan omanlaisen tunnelman. Höljesin kilpailun jokainen kuljettaja haluaa voittaa.

– Höljes on ihan ykkösratoja, ehdottomasti yksi suosikeistani. Ajoin näillä crossikarnavaaleilla jo viime vuonna ja se tunnelma on jotain ainutlaatuista. Silloin jäin semifinaaliin. Kärki ei ollut kaukana, tultiin aika peräkkäin ruutulipulle. Nyt haluan ajaa finaalissa, se vaatii täydellistä onnistumista ja kovaa työtä, mutta sitä lähden hakemaan, Kalliokoski päätti.

Teksti: Jere Kalliokosken tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com