Kalliokoski haluaa päättää EM-debyyttikautensa finaalipaikkaan – “Siihen tähdätään”

15.9.2017 / 12:58
Jere Kalliokoski kilpailee EM-sarjassa Albatec Racingin tiimissä (Kuva: McKlein).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan viides ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Latviassa. Tulokaskauttaan EM-sarjassa ajava Jere Kalliokoski tavoittelemaan kauden finaalikisasta uransa ensimmäistä finaalipaikkaa.

Jere Kalliokosken uran ensimmäinen kausi rallicrossin EM-sarjassa on kulkenut tulosten valossa nousujohteisesti, mutta edellisessä osakilpailussa Ranskassa kaksi viikkoa sitten kaluston tekniikkamurheet tuottivat päänsärkyä niin kuljettajalle, kuin Kalliokosken edustamalle Albatec Racing -tiimillekin.

– Huonoa tuuria, kun kaksi kertaa meni vetoakseli poikki. Oli vain tullut akselilla tunnit täyteen, eihän noille mitään voi. Aika lailla olen pettynyt siihen Ranskan reissuun, mutta toivotaan että menisi täällä paremmin, Kalliokoski kommentoi UrheiluUutiset.comille Latvian kisan aattona.

Ruotsin osakilpailussa kesäkuussa Kalliokoski ajoi vakuuttavan esityksen päätteeksi aina semifinaaleihin asti ja tämä nosti odotuksia Ranskan kilpailun suhteen. Sijoitus alkuerissä Loheacin radalla jäi kuitenkin kolme pykälää ja kuusi pistettä 12. sijasta, eli viimeisestä semifinaalipaikasta. Selvää on, että vaikeaa on saavuttaa menestystä silloin, kun auto ei pysy kasassa.

Legendaarisen mäkihyppääjän sanoin “jokainen tsäänssi on mahdollisuus” ja Ranskan pettymys onkin nyt taakse jäänyttä elämää. Kalliokoski saapui Latviaan torstaina ja ajot Bikerniekin radalla, lähellä Latvian pääkaupunkia Riikaa, käynnistyvät lauantaina vapailla harjoituksilla. Lauantaina ajetaan lisäksi kaksi alkuerää. Sunnuntaina ohjelmassa ovat kaksi viimeistä alkuerää, semifinaalit ja finaali.

– Hyvillä fiiliksillä, päivällä saavuttiin paikan päälle ja nyt on tutkittu rata-aluetta, sekä kierretty rataa. Hyvältä näyttää kaikki. Vesisadettahan se on luvannut tänne, mutta sehän on tietysti sama kaikille. Pitää olla nopea kaikilla keleillä, Kalliokoski muistuttaa.

“Kyllähän se kotikisalta tuntuu”

Bikerniekin radasta 60 prosenttia on asfalttia ja 40 prosenttia soraa, joten mahdollisen sateen myötä ajamisesta tulee kuljettajille melkoista “liukastelua”, asfaltilla.

– Sora täällä on pitävää, sellaista oikein betonia ja sateella se on pitävä, mutta asfaltti toki on liukas, Kalliokoski kuvailee.

20-vuotias Kalliokoski ei ole Bikerniekin radalla aiemmin urallaan kilpaillut, mutta tutustumiskäynti oman tallin ralli-Mitsubishilla kesällä paikan päällä tarjosi mahdollisuuden tutustua rataan ratin takaa, sekä taltioida in-car videomateriaalia opintomateriaaliksi tulevaa kisaa varten.

– Muutama kierros ajettiin ja tykkäsin kyllä radasta. On nopeaa osuutta, on jonkun verran hidastakin ja sitten kaksi hyppyä. On kyllä hieno paikka ja varmasti tulee hieno tapahtuma.

Vaikka yksi EM-osakilpailu ajetaankin länsinaapurissamme Ruotsissa, niin Kalliokoski, samoin kuin moni muukin suomalaiskuljettaja, pitää Latvian kisaa enemmän kotikisanaan.

– Kyllä, näinhän se on ja vielä kun on Nesteen mainoksia ympäriinsä täällä, niin kyllähän se kotikisalta tuntuu, Kalliokoski naurahtaa.

Kotikisan tuntua lisää entisestään vielä se, että Kalliokoskea on Suomesta paikan päälle Latviaan tulossa kannustamaan bussilastillinen faneja, jotka saavat varmasti seuraa myös muista Suomesta paikan päälle matkustavista rallicrossin ystävistä.

– Paljon on tulossa Suomesta porukkaa paikan päälle katsomaan. Olisi mukava onnistua. Paikka finaalissa on tavoite ja siihen tähdätään. Vauhtia kyllä riittää, jos vaan kaikki toimii niin kuin pitää, Kalliokoski korostaa.

Rallicrossin EM-sarjassa osakilpailuja ajetaan kauden aikana viisi, mikä varsinkin monen katsojan mielestä on vähäinen määrä. MM-sarjassa osakilpailuja on peräti 12. Selvää on, että tottakai kuljettajat haluaisivat ajaa kauden aikana kisoja enemmänkin, mutta Kalliokoski muistuttaa realiteeteista. Raha ratkaisee.

– Kustannukset karkaisi niin korkeiksi jos niitä kisoja olisi enemmän. Kustannukset nousee merkittävästi jo siinä vaiheessa jos vaikka olisi kaksikin kisaa enemmän, Kalliokoski korostaa.

UrheiluUutiset.com raportoi viikonloppuna Latvian kilpailun tapahtumista paikan päältä Bikerniekin “ratapyhätöstä”.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit