Kalliokoski tappioitta Suomen mestariksi – “Upea tunne ladata ruutulipulle ykkösenä”

16.3.2021 / 06:35
Jere Kalliokoski on nyt jäärata-ajon nelivetoluokan kaksinkertainen Suomen mestari (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Autojen jäärata-ajon nelivetoluokan Suomen mestari vuosimallia 2021 on AL-Härmän Jere Kalliokoski.

Jere Kalliokoski, 23, jäärata-ajon nelivetoluokan Suomen mestari vuodelta 2017, starttasi tämänvuotiseen SM-sarjaan suurimpana ennakkosuosikkina. Viime viikonloppuna Torankijärven jäällä Kuusamossa ajetut SM-sarjan kauden kaksi osakilpailua kulkivatkin molemmat Kalliokosken komennossa ja tuloksena oli neljästä ajetusta lähdöstä kaksi alkuerävoittoa, sekä kaksi A-finaalin voittoa. Kalliokosken uran toinen jäärata-ajon Suomen mestaruus tuli siis maksimipistein.

– Oli se upea tunne ladata ruutulipulle ykkösenä! Arvostan tämän mestaruuden todella korkealle, sillä vastus oli todella kova. Suuri kiitos tukijoille ja koko tiimille, hienoa työtä kaikilta, Mitsubishi Lancerilla kilpaillut Kalliokoski hehkutti tiedotteessaan Kuusamon kilpailuviikonlopun jälkeen.

Yksi Kalliokosken menestyksen avaimista oli äärimmäisen hyvä valmistautuminen. Tiedotteen mukaan Kalliokosken tiimi oli uurastanut viikkojen ajan auton ajettavuuden ja starttien onnistumisen eteen.

– Treenattiin sen verran paljon, että yksi kytkin kului vaihtokuntoon. Silti kisatilanne on eri kuin harjoitus ja ensimmäinen startti ei ihan onnistunut. Rasmus Tuominen tuli hyvin rinnalla ekaan mutkaan saakka, mutta onnistuin puristamaan kärkeen ja erävoittoon. Finaalissa sain todella hyvän lähdön, mutta niin sai Jari Tuurikin ja menimme kylki kyljessä ensimmäiseen mutkaan. Olin sisäpuolella ja pystyin jälleen pitämään ykköspaikan, Kalliokoski kertasi lauantain tapahtumia.

 

Jere Kalliokoski taituroi viime viikonloppuna jäärata-ajon nelivetoisten Suomen mestariksi (Kuva: Toni Ollikainen).

 

 

“Startti onnistui täydellisesti”

Sunnuntaina Kalliokosken startti alkuerässä ei onnistunut kuljettajan haluamalla tavalla.

– Sain tosi huonon lähdön, nostin kytkimen liian rajusti ja auto alkoi sutimaan. Ensimmäiseen mutkaan mennessä Tuuri oli noussut edelle, mutta ajautui vähän leveäksi ja pääsin kuittaamaan kärkeen, lauantain tapaan myös sunnuntaina alkuerälähdön voittoon ajanut Kalliokoski kommentoi.

Nelivetoluokassa SM-hopeaa nappasi Jari Tuuri ja SM-pronssi puolestaan meni Rasmus Tuomiselle. Ehdottomasti mainita pitää kouvolalaisen Dynamo RX -tiimin suoritus, sen kuljettajat Tuuri ja Toni Kuhanen kun nappasivat sijat kaksi ja neljä. Kaksi vuotta sitten SM-hopealle sijoittuneella Kalliokoskella riitti vielä finaalissa kärkipaikalla ajaessaan jännitettävää muutenkin, kuin pelkästään kilpakumppaneiden suorituksista takana.

– Startti onnistui täydellisesti, olin todella keskittynyt siihen. Pääsin kiihdyttämään kärkeen, mutta parin kierroksen jälkeen alkoi kuumottamaan. Moottorin lämmöt alkoivat nousta, tarkkailin mittaria ja rauhoitin ajamista. Sain kuitenkin kuuden kierroksen aikana tehtyä eroa Tuuriin ja Tuomiseen, jotka taistelivat takana, mestari Kalliokoski totesi tyytyväisin mielin.

Nelivetoluokan SM-loppupisteet 2021

1) Jere Kalliokoski (AL-Härmä) 66
2) Jari Tuuri (ValUA) 60
3) Rasmus Tuominen (AUK J-Äijät) 54
4) Toni Kuhanen (MhMK) 46
5) Ari-Pekka Niemi (JaMoKe/UA) 46
6) Jukka Pykäläinen (OrSUA) 40
7) Marko Malinen (UuUA) 34
8) Veli Nisula (KorUA) 30
9) Panu Mertala (SCPalas) 26
10) Matti Nisula (ViiUA) 22

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Kilpakumppanin teko herkisti 51 SM-mitalin Rajalan – “Se hetki kruunasi viikonlopun”


Facebook kommentit