Kalstalla vaikea Renault-viikonloppu Norjassa: “Sadekeli on heikkous”

5.6.2017 / 18:32
Sadekeli oli myrkkyä Aleksi Kalstalle ja tulos vaatimattomaksi. (kuva: Racefoto)

[ A- ] / [ A+ ]

Imatralaisella Aleksi Kalstalla oli vaikea kilpailuviikonloppu Norjassa Rudskogenin radalla. Hän ajoi Renault Clio Cupin kilpailuista sijat viisi ja neljä.

Viikonloppu ajettiin lähestulkoon kokonaan Norjalle perinteiseen tapaan enemmän tai vähemmän sateisissa merkeissä.

– Minun vauhti oli hyvää oikeastaan ainoastaan treeneissä kun ajettiin vielä kuivalla radalla ja viimeisessä treenissä ajoinkin pohja-ajan, mutta se ei hirveästi lohduta kun kaikki kisalähdöt ajetaan sateessa. Selvästikin sadekeli on tällä hetkellä minulla kaikista suurin heikkous ja sitä pitää pyrkiä jatkossa parantamaan, Kalsta pohtii.

– Ensimmäisessä kisassa olin vielä todella paljon jälessä ja en pystynyt haastamaan ollenkaan kärjen vauhtia, joten ajelin vain viidentenä maaliin.

– Lauantain kisan jälkeen tutkittiin paljon datoja ja mietittiin missä on parannettavaa ja jonkin verran päästiinkin jo eteenpäin, sillä sunnuntain kisa oli alusta loppuun koko porukalta tasaista vääntöä ja viimisille kierroksille asti oli ihan auki miten kilpailu päättyy.  Tulin siis loppujenlopuksi toisessa lähdössä neljänneksi, Kalsta toteaa.

Aleksi Kalstan kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Solvallan radalla Nordic Cupin kilpailulla.

– En oikein vielä tiedä mitä siitä kilpailusta pitäisi odottaa. Se rata rakennetaan joka vuosi uusiksi raviradan päälle, joten siellä on mahdotonta päästä treenaamaan etukäteen. Kaikki muut sarjan kuljettajat on ajanut siellä ennenkin, joten muilla pitäisi olla pieni etulyöntiasema. Pitää etukäteen koittaa videoilta opetella, että pääsee sitten nopeammin mukaan.

Lähde: Aleksi Kalstan tiedote


Facebook kommentit