Kanadan viikonloppu pettymys Loebille, tiistaina jo Citroen WRC:n ratissa – Video!

8.8.2017 / 12:39
Sebastien Loeb Citroenilla Saksan MM-rallissa vuonna 2010 (Kuva: Citroen Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Sebastien Loeb ajoi viime viikonloppuna rallicrossin MM-sarjan Kanadan osakilpailussa kolmanneksi, mutta ranskalainen oli silti pettynyt kauden kahdeksannen kilpailuviikonlopun antiin. Tiistaina rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari oli jo Citroenin WRC-auton ratissa Saksan asfaltilla.

Rallicrossin MM-sarjan pisteissä neljäntenä oleva Sebastien Loeb ajoi Kanadassa kauden neljännen palkintosijoituksensa ja peräkkäisten palkintosijoitusten putki on nyt kolmen osakilpailun mittainen. Helpolla ei Loebin kolmas sija kuitenkaan tullut. Lauantain alkuerissä ranskalainen ajoi heikot sijoitukset 10. ja 15. Sunnuntain viimeisissä alkuerissä vauhti jälleen löytyi ja kaksi neljättä sijaa nostivat Loebin kokonaistilanteessa kuudenneksi.

Kuudes sija ei tiennyt kuitenkaan helppoja asetelmia semifinaaliin, mutta Loeb taisteli omassa erässään Petter Solbergin ja Toomas Heikkisen jälkeen kolmanneksi ja eteni näin ollen viimeisenä kuljettajana mukaan finaaliin. Finaalista näytti jo olevan tulossa neljäs sija, kunnes Loebin tiimikaveri Timmy Hansen joutui keskeyttämään Peugeotin tekniikkamurheiden takia ja näin Loeb kuittasi kolmannen sijan itselleen.

– Se ei ollut hyvä viikonloppu minulle. Ensimmäisessä ja toisessa alkuerässä emme onnistuneet, mutta seuraavat menivät paremmin. Semifinaalissa oli riittävästi mahdollisuuksia toiseen sijaan, mutta sama homma – vasta finaalissa saatiin asiat toimimaan niin kuin pitää. Kaikki tämä huomioiden, kolmas sija oli jotain sellaista, että parempaa en olisi uskaltanut edes toivoa, Loeb kommentoi Team Hansenin tiedotteessa

Kauan ei Loeb ehtinyt Kanadan viikonlopun rasituksia lepäämään, kun jo tiistaina hän oli ajamassa testiä Saksassa Citroenin WRC-kalustolla. Loebin ja Citroenin yhteistyö testien osalta nousi ensimmäisen esiin Suomen MM-rallin yhteydessä ja nyt ranskalaistallin väreissä aikoinaan yhdeksän rallin maailmanmestaruutta saavuttanut Loeb siis ajoi ensimmäiset metrinsä vuoden 2017 sääntöjen mukaisella Citroenin WRC-autolla.

Mediassa spekuloinnit Loebin paluusta rallin MM-sarjaan käynnistyivät välittömästi, mutta niin Citroen, kuin Loeb itsekin on koko ajan puhunut vain ja ainoastaan testaamisesta.

– Tämä on jotain sellaista mitä olen ajatellut jo jonkin aikaa ja jonka on mahdollistanut PSA Motorsport, Citroenin tallipäällikkö Yves Matton viittasi lausunnossaan PSA konserniin, joka käsittää niin Citroenin ja Peugeotin toiminnot, Loeb kun kilpailee Peugeotin väreissä rallicrossin MM-sarjassa.

Citroen-talli on ollut suurissa vaikeuksissa käytännössä koko kuluvan kauden ja tulokset ovat olleet kaukana siitä, mitä rallin MM-sarjan 2000-luvun menestynein talli varmasti tältä kaudelta odotti. On selvää, että Loeb pystyy antamaan testeissä sellaista tietoa autosta mikä auttaa Citroenia, ei pelkästään loppukauden kisojen suhteen, vaan myös kautta 2018 silmällä pitäen. Citroenin imago kun ei kestä samanlaista floppikautta enää ensi vuonna mitä on tänä vuonna nähty.

– Oli olemassa yhteinen halu ja kiinnostus tämän testin suorittamiseen ja tämä tarjoaa meille mahdollisuuden saada palautetta kaikkien aikojen parhaalta rallikuljettajalta. Ja mitä tulee “Sebiin”, niin nyt hän pääsee ajamaan viimeisimmän sukupolven WRC-autoa, Matton sanoo.

Loeb on useissa haastatteluissa tänä vuonna ilmaissut halunsa päästä kokeilemaan näitä paljon puhuttuja uuden ajan WRC-autoja ja nyt siihen siis avautui mahdollisuus Citroenilla. Loeb hyppäsi ensimmäistä kertaa Citroenin rattiin tiistai-aamuna ja Citroen julkaisikin ensimmäisen lyhyen videon Loebin ajosta Twitter-tilillään. Katso video alapuolelta!

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit