Kanervalle kauden viides voitto vakuuttavan esityksen päätteeksi – “Loppuun asti laskettiin täysillä”

10.10.2017 / 11:44
Janne Kanerva (oik.) ja isänsä Harri Kanerva olivat murskaavan ylivoimaisia Rantarallissa.

[ A- ] / [ A+ ]

Mynämäen ympäristössä viime lauantaina ajettu Rantaralli oli kuuden osakilpailun mittaisen Historic-rallisarjan viimeinen osakilpailu. Janne Kanerva yhdessä kartanlukijansa, isänsä Harri Kanervan kanssa, oli jälleen suorastaan mykistävän ylivoimainen, sillä kakkoseksi ajanut Heikki Valkonen jäi 63 erikoiskoekilometrin aikana peräti reilun minuutin verran.

Janne Kanerva on tehnyt vakuuttavaa tulosta koko kauden ajan. Kuuden osakilpailun sarjassa Kanervat ovat olleet viidesti Historic-luokkien nopeimmat ja vain yksi ”kauneusvirhe” pistetaulukkoon tuli toukokuisessa Salon osakilpailussa.

– Teijo-Talot-rallissa livahti puuhun auto, ihan ilman lupaa, naurahti 29-vuotias Janne Kanerva Rantarallin jälkeen.

– Tänään ei ollut ongelmia. Täyttä ajettiin kaiken aikaa ja monta “happitilannettakin” tuli pätkillä. Voittamaan tänne lähdettiin ja loppuun asti laskettiin täysillä. Koko kausi oli oikein hieno, ja tyytyväisiä ollaan, Kanerva jatkoi.

HRT-sarjassa myös oman ikäkausikategoriansa (autot -> 75) mestaruuden voittaneen Kanervan vauhti oli kovempaa kuin ennakkoon reittiin tutustuneiden luokassa ajaneiden. Toki on mainittava, että autot eivät ole tekniikaltaan aivan vertailukelpoisia.

– Täytyy kait’ jonkinlainen reikä olla päässä, kun tällaiseen vauhtiin äityy, totesi 142 Volvolla ajava Kanerva.

Rantarallin toiseksi nopeimman tuloksen ajoi sarjan osakilpailuun tänä vuonna vasta ensimmäistä kertaa osallistunut Heikki Valkonen. Silloin tällöin rallia ajava Valkonen lähti Rantaralliin harjoitusmielessä.

– Meillä on parin viikon päästä kotikisa Laukaan ympäristössä, joten tänne lähdettiin testimielessä. Tilanteita erikoiskokeilla oli yllin kyllin, oli liukasta ja jännitti aamulla ihan kamalasti, jutteli Valkonen.

Valkonen ei osannut selittää vauhtinsa salaisuutta.

– En tosiaan tiedä, ehkä pitempi ajotauko vaikutti siihen. Kesällä en ole ajanut viiteen vuoteen, joten hieman tämä tulos yllätti. En olisi uskonut aamulla, että kakkoseksi ylletään, totesi Volvo 144 -autolla ajava Valkonen.

Kanerva kävi kovaa kisaa oman ikäkategoriansa mestaruudesta Jussi Lappalaisen kanssa. Miehet ylsivät samoihin maksimipisteisiin, minkä jälkeen sääntöjen mukaisesti ratkaisevat lähtijämäärät luokassa. Tämän perusteella Kanerva on mestari ja Lappalaisen oli tyytyminen kakkossijaan.

– Kaikkihan me kauden aikana yritettiin tehdä. Kaikista kisoista luokkavoitot, mutta se ei tänä vuonna nyt riittänyt. Säännöt ovat sääntöjä, niiden mukaan mennään, totesi pienemmän luokan, 1300-kuutioisella Fordilla ajava Lappalainen, joka oli tänään Historic-luokkien kolmanneksi nopein.

Lappalaisella oli pistetilanne hyvin selvillä jo ennen kisaa, joten suurin riskinottoihin ei ollut tarvetta.

– Ihan hyvää kisavauhtia ajettiin koko kisa, mutta ei sitä viimeistä puristusta yritetty. Pisteisiin ei olisi keskeytyskään vaikuttanut, minkä vuoksi olisi ollut ihan turhaa sortua ajovirheisiin. Varsinkin kaksi viimeistä pätkää oli erittäin mukavia ajaa, nautimme täysin rinnoin ajamisesta, Lappalainen päätti.

Rantarallin luokkavoittajat ja HRT-pisteiden kärkitrio

Kategoria 1

Luokka 1: Raine Lepoaho
Luokka 2: Matti Leander
Luokka 3: Markku Taipale
Luokka 4: Juha Berner

1) Marko Nysten, 2) Jari Ohrankämmen, 3) Juha Berner

Kategoria 2

Luokka 5: Jussi Lappalainen
Luokka 6: Mikko Frilander
Luokka 7: Janne Kanerva

1) Janne Kanerva, 2) Jussi Lappalainen, 3) Pekka Altti

Kategoria 3

Luokka 8: Arttu Karttunen
Luokka 9: Pertti Blomroos
Luokka 10: Antero Sakselin
Luokka 11: Vesa Mäkinen
Luokka 12: Jyrki Putila
Luokka 13: Reijo Hartikka

1) Henri Äyräväinen, 2) Jyrki Putila, 3) Markku Hakala

Kategoria 4

Luokka 14: ei osanottajia
Luokka 15: Esa Lindroos
Luokka 16: Ilkka Koskela
Luokka 17: Matti J. Tarvainen

1) Ilkka Koskela, 2) Juha Selänne, 3) Matti J. Tarvainen

Nuottisarja

Luokka 19: Ilkka Pohjonen
Luokka 20: ei maaliintulleita
Luokka 21: Petteri Koskenala

1) Petteri Koskenala, 2) Vesa Rissanen, 3) Ilkka Pohjonen

Teksti ja kuva: Kikka Kuosmanen, HRT-sarjan tiedotus


Facebook kommentit