Kari Hytönen Skoda Fabia R5 -autolla Suomen MM-ralliin

24.6.2016 / 18:36

[ A- ] / [ A+ ]

Vuodesta 1984 lähtien aktiivisesti niin Suomessa kuin ulkomailla kilpaillut, jyväskyläläinen Kari Hytönen juhlistaa 50-vuotissyntymäpäiviään ralliperinteitä kunnioittaen ja liittyy mm. legendaaristen ralliautoilijoiden kuten Juha Kankkusen ja Markku Alenin joukkoon.

32-vuotisella autourheilu-urallaan yhdeksässä eri maassa kilpaillut Hytönen on osallistunut 22 MM-ralliin ja yhteensä kilpailustartteja on kertynyt n. 300. Hytönen kilpailee Suomen MM-rallissa juhlavuonnaan modernilla ja erittäin kilpailukykyisellä Skoda Fabia R5 autolla. Vastaansa hän saa WRC2-luokan tähtikuljettajat kuten Esapekka Lapin, Teemu Sunisen sekä useat muut tehdastiimien ovia kolkuttelevat nuoret rallilahjakkuudet.

Kuluvalla kilpailukaudella saksalaisen Tom Hanlen SM-sarjan kilpailutoiminnasta vastannut Hytönen herätteli ajatusta perinteitä kunnioittavasta 50-vuotiskilpailusta jo vuosi sitten ja nyt yhteistyökumppaneidensa kannustamana pääsee vihdoin nautiskelemaan Sorateiden Grand Prixistä eli kotikulmillaan ajettavasta yhdestä koko MM-sarjan arvostetuimmasta ja sen kovavauhtisimmasta osakilpailusta.

Kilpailukaluston Hytöselle ja kartanlukija Ada Herraselle tuo saksalainen Wallenwein Rallye Sport, joka MM-sarjan WRC2-luokassa ajattaa mm. Abdulaziz AL-Kuwaria. Hytönen starttaa 50-vuotiskilpailuunsa nautiskelemaan turboahdetun nelivetoisen tarjoamasta vauhdin hurmasta ilman minkäänlaisia menestyspaineita.

– Tämä projekti käynnistyi jo vuosi sitten ja nyt kovan työn tuloksena kovasti odotan sitä hetkeä kun ensimmäisen erikoiskokeen lähtölippu kotikaupunkini kulmilla heilahtaa. On ollut hieno nähdä miten kannustavasti yhteistyökumppanit ovat suhtautuneet tähän kunnianhimoiseen projektiin ja siitä iso kiitos heille kaikille. Kyllä tässä sellainen olo alkaa jo olla, että 32-vuotisen autourheilu-uran huipulla ollaan, Hytönen kertoo.

– Koska tähän ikään ehtineenä näytöt on jo pitkän aikaa sitten annettu, siksipä nyt vain keskitytään nautiskeluun. Ilman menestystavoitteita tai niiden tuomia paineita startataan. Ainoa tavoitteemme on saada ajaa ehjä kilpailu ja tuoda auto maalilipulle, Hytönen jatkaa.

Suomen MM-ralli ajetaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Lähde: Kari Hytösen tiedote


Facebook kommentit