MOTORSPORT

Kart In Club Driving Academy kahden kuljettajan voimin uuteen formulasarjaan

Kart In Club Driving Academy -tiimi tuo uuden Formula Academy Finland -sarjan avauskilpailuun mukaan peräti kahden kuskin vahvistuksen. Tiimin formula-autojen ratissa tullaan näkemään 16-vuotiaat Konsta Lappalainen ja Jesse Salmenautio, joilta molemmilta löytyy kokemusta sarjassa käytettävästä kalustosta viime vuodelta Espanjan ja Pohjois-Euroopan F4-sarjojen kautta.

Konsta Lappalainen osallistui kaudella 2017 muutamaan sekä Espanjan sarjan, että Pohjois-Euroopan mestaruussarjan NEZ:n F4-osakilpailuun. Samaisella kaudella hän oli mukana myös Ruotsin Formula STCC Nordic -sarjassa sijoittuen hienosti toiseksi. Ennen siipiautoihin siirtymistä vahvan karting-taustan omaava Lappalainen voitti kartingin OK-luokan Suomen mestaruuden 2016.

Jesse Salmenaution ajotausta nykyiseen pisteeseen mukailee pitkälti Lappalaista. Hän lähti kokeilemaan Formula 4 -kalustoa Espanjan F4-sarjaan loppukaudesta 2017, ensin testaten autoa ja lopulta rohkeasti myös kilpaillen kauden viimeisissä osakilpailussa. Kuten Lappalainen, niin kaudella 2017 myös Salmenautio kilpaili Ruotsin Formula STCC Nordic -sarjassa ja hänellä on pohjana useamman vuoden kokemus kartingista.

Nyt on tullut aika kartuttaa molempien kuskien formulakokemusta toden teolla.

– Ajamme tänä vuonna Pohjois-Euroopan F4-sarjassa, SMP F4 NEZ:ssä, mutta haluamme olla mukana myös Suomen formulasarjan osakilpailuissa kartuttamassa kisakokemusta kotimaassa, jonne vastaavaa sarjaa on kaivattukin. Ajamme kisoja näiden lisäksi vielä Saksan F4-sarjassa, Kart In Club Driving Academyn tiimipäällikkö Petri Lappalainen taustoittaa.

– Päätös lähteä mukaan Suomen sarjaan oli helppo, sillä sarjan promoottori Marko Koiranen on pitkäaikainen tuttu, Lappalainen jatkaa.

Uuden sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Ahveniston legendaarisella moottoriradalla Hämeenlinnassa 16.-17. kesäkuuta.

Formula Academy Finland ja kilpailukalenteri 2018

16.-17.6. Ahvenisto
30.6.-1.7. Pärnu, Viro
25.8. Kemora
1.-2.9. Ahvenisto
22.-23.9. Alastaro

 

Terästarvike banneri 2017

 

Lue myös!

Uusi formulasarja Suomen radoille (23.1.2018)
Milja Kukkonen kilpailee kesällä uudessa formulasarjassa (12.2.2018)
Markus Laitala hyppää kartingista F4-formulan rattiin (15.3.2018)
Uusi kotimainen formulasarja esittäytyy pääsiäisenä Helsingissä (21.3.2018)

Teksti ja kuva: Formula Academy Finland

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com